Geoană: Un atac cibernetic împotriva unui aliat poate activa Articolul 5 al NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO

În cadrul Forumului CYBERSEC organizat de Institutul Kosciuszko din Polonia, secretarul general adjunct al NATO a declarat că Alianța ia foarte în serios progresele tehnologice și că a luat deja câteva decizii importante în ultimii ani pentru a deveni mai „pregătiți și securizați cibernetic”.

Mircea Geoană a menționat că NATO a desemnat spațiul cibernetic ca un domeniu militar separat, alături de uscat, mare, aer și spațiu. „Am fost de acord că un atac cibernetic ar putea declanșa Articolul 5 din tratatul nostru de înființare în cazul în care are loc un atac împotriva unui Aliat este tratat ca un atac împotriva tuturor”, a spus Geoană. Acesta a mai declarat că NATO a fost de acord să înființeze un centru de operațiuni cibernetice în structura de comandă militară a Alianței.

Secretarul general adjunct a menționat, de asemenea, că hakerii au folosit actuala criză COVID-19 pentru a exploata vulnerabilitățile din spațiul cibernetic și a existat o creștere a atacurilor cibernetice de la începutul crizei. El a spus că, prin urmare, este important ca aliații să continue să își protejeze mai bine infrastructura cibernetică și să își sporească rezistența la amenințări noi, se arată într-un comunicat al NATO.

Citește și: Rusia şi China desfăşoară campanii de dezinformare. Mircea Geoană: NATO are o operațiune de combatere a dezinformărilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel