Testat în luptele din Siria, elicopterul Ka-52 intră într-un program de modernizare

Eduard Pascu |
Data publicării:

În urma participării la luptele din Siria, compania Russian Helicopters a anunțat că elicopterul Ka-52 intră într-un proces de modernizare.

Lucrările de cercetare și dezvoltare pentru o configurație îmbunătățită a elicopterului de luptă Ka-52M vor fi finalizate în doi ani, a declarat președintele holdingului Russian Helicopters, (afiliat Rostec), Andrei Boginsky.
"În prezent, cercetarea și dezvoltarea sunt în desfășurare în conformitate cu termenii de referință. Proiectul va fi finalizat în 2022", a mai spus el.

În cadrul proiectului de modernizare a elicopterului Ka-52 a fost luată în considerare experiența de pe frontul din Siria. Acesta va fi echipat cu noi sisteme de alimentare cu energie electrică și de identificare a țintelor și o mai bună protecție împotriva focului inamic. Gama de detectare și identificare a țintelor atât de la sol, cât și aeriene va fi mărită. La fel și raza efectivă a armelor sale, transmite TASS.

Elicopterul de recunoaștere și atac K-52 Alligator este destinat eliminării tancurilor, altor vehicule blindate și ne-blindate, a trupelor, a elicopterelor inamice și altor aeronave, pe orice vreme. Rotoarele coaxiale și controlul longitudinal îmbunătățit îi permit să efectueze manevre aeriene complicate.

Citește și: Rusia testează elicopterele Mi-8AMTSh-VN pentru Forțele Speciale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel