Știrile zilei: România și Polonia au discutat despre cooperarea în domeniul apărării; Transportoare blindate BTR-80, implicate într-un accident; Exerciţiul "Sea Breeze 20" la final

DefenseRomania Team / 29 iul 2020 / 08:06

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de marți, 28 iulie.

1. România și Polonia au discutat despre cooperarea în domeniul apărării

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit pe ambasadorul polonez la Bucureşti, Maciej Lang, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, ocazie cu care a fost trecut în revistă stadiul excelent al relaţiei bilaterale de Parteneriat strategic. 

 

2. Armata ucraineană a primit un nou lot de tancuri T-64 modernizate (Foto)

Uzina Malyshev, parte a concernului militar de stat Ukroboronprom și cel mai mare producător de tancuri şi vehicule blindate din Ucraina, a livrat către Forţele Armate Ucrainene un alt lot de două tancuri reparate și modernizate BM "Bulat".

 

3. Transportoare blindate BTR-80, implicate într-un accident în lanț pe o șosea din Belarus (Video)

Incident rutier pe o șosea din Belarus, unde au fost implicate mai multe transportoare blindate BTR-80.

 

4. Iranienii și-au trimis 'portavionul american' în Strâmtoarea Ormuz, unde replica ar putea fi scufundată (Foto)

Imaginile surprinse din satelit arată că Iranul și-a trimis replica unui portavion american din clasa Nimitz în Strâmtoarea Ormuz. Cel mai probabil acesta va participa la exerciții.

 

5. Sistemele rusești Pantsir-S au început să folosească elemente de inteligență artificială

Complexele rusești de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S au fost dotate cu un sistem automatizat de conducere. Acesta este capabil să descopere, să clasifice și să lovească țintele aeriene, fără implicarea operatorului.

 

6. Exerciţiul "Sea Breeze 20" la final - Foto

Două nave militare româneşti, un elicopter Puma Naval şi aproximativ 320 de marinari au participat la Exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20", unul dintre cele mai mari exerciţii organizat şi coordonat de forţele navale ale Statelor Unite ale Americii şi ale Ucrainei, în vestul Mării Negre, sub egida Parteneriatului pentru Pace.

 

7.Iranul a demarat exercițiile militare "Marele Profet"

Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a anunțat că azi a început ultima etapă a unui amplu exercițiu militar care are loc în sudul țării inclusiv în Golful Persic și în strâmtoarea Hormuz. 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy