Armata ucraineană a primit un nou lot de tancuri T-64 modernizate (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Uzina Malyshev, parte a concernului militar de stat Ukroboronprom și cel mai mare producător de tancuri şi vehicule blindate din Ucraina, a livrat către Forţele Armate Ucrainene un alt lot de două tancuri reparate și modernizate BM "Bulat".

Potrivit unui comunicat de presă al concernului militar ucrainean de stat Ukroboronprom, din iulie 2020, 50% din contractul încheiat intre uzina Malyshev şi ministerul ucrainean al Apărării a fost indeplinit, cu respectarea tuturor termenelor convenite.

Vasyl Krylas, directorul general al uzinei Malyshev, a precizat că pe lângă reparaţiile generale care se impuneau, tancurile au fost şi modernizate. Potrivit acestuia, pe noua versiune a tancului T-64 au fost instalate noi stații radio și sisteme moderne de navigație, îmbunătăţiri care vor aduce un plus comunicării dintre echipaj și centrul de comandă.

În comunicatul de presă al Ukroboronprom se mai precizează că ''Bulat'', versiunea modernizată a tancului T-64 a trecut cu succes toate testele. Testele au constat în: parcurgerea unei distanţe de 100 km, manevrabilitate şi trageri la ţintă. T-64BM Bulat vine cu o serie de modificări importante. În primul rând un motor diesel, rachete ghidate, sisteme digitalizate de comunicare, navigație prin satelit etc. 

Uzina Malyshev este specializată în producerea și modernizarea de vehiculele blindate grele și ușoare pentru ministerul ucrainean al Apărării și pentru clienți din străinătate. Printre principalele produse şi servicii realizare de uzina Malyshev se număr:  principalul tanc de luptă "Oplot", modernizarea tancului T-64 la standardul "Bulat" BM, transportoarele blindate BTR-3, BTR-4, modernizarea transportoarelor blindate BTR-50.

"Bulat" – principalul tanc de luptă folosit de Forţele Armate Ucrainene – este o versiune modernizată a tancului T-64B. În ultimii patru ani, uzina Malyshev a fost retehnologizată, fiind puternic afectată de războiul din estul Ucrainei, iar peste 50 de tancuri T-64B, modernizate la standardul ’’ Bulat’’ au fost livrate armatei ucrainene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel