Exerciţiul "Sea Breeze 20" la final - Foto

Eduard Pascu |
Data publicării:

Două nave militare româneşti, un elicopter Puma Naval şi aproximativ 320 de marinari au participat la Exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 20", unul dintre cele mai mari exerciţii organizat şi coordonat de forţele navale ale Statelor Unite ale Americii şi ale Ucrainei, în vestul Mării Negre, sub egida Parteneriatului pentru Pace.

La cea de-a XX-a ediţie a exerciţiului "Sea Breeze", militarii de la corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" şi de la fregata "Regina Maria" au desfăşurat împreună cu militarii parteneri din Bulgaria, Georgia, Norvegia, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina numeroase secvenţe de instruire întrunită, atât în spaţiul maritim, cât şi în cel aerian şi cel terestru, pentru asigurarea unei prezenţe militare adaptate pe flancul sud-estic al NATO, în regiunea Mării Negre, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

2. -imagine fara descriere- (fortele_navale_sea_breze_2_26326800.jpg)

Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" a acostat în portul militar Mangalia, în după-amiaza zilei de luni, 27 iulie. Locţiitorul comandantului Flotei, contraamiralul de flotilă Ion Condur, a fost prezent la sosirea navei, prilej cu care a primit raportul comandantului navei, căpitan-comandorul Codrin Misăraş, cu privire la îndeplinirea tuturor obiectivelor încredinţate de către conducerea Forţelor Navale Române, pe parcursul participării la Exerciţiul "Sea Breeze 20".

3. -imagine fara descriere- (fortele_navale_sea_breze_35797600.jpg)



Fregata "Regina Maria" îşi continuă misiunile pe mare, în cadrul grupării navale permanente a Alianţei Nord Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care face parte conform angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de parteneri.

 

Citește și: Rusia acționează progresiv la prezența NATO în Marea Neagră. “Sea Breeze 2020” deranjează Moscova

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel