Iranul a demarat exercițiile militare "Marele Profet"

Eduard Pascu / 28 iul 2020 / 13:26

Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a anunțat că azi a început ultima etapă a unui amplu exercițiu militar care are loc în sudul țării inclusiv în Golful Persic și în strâmtoarea Hormuz. 

Într-un comunicat de presă IRGC a anunțat că etapa finală a exercițiilor de război, denumite „Payambar-e Azam 14 (Marele Profet)”, a început marți dimineață în sudul provinciei Hormozgan, în partea de vest a strâmtorii Hormuz și în Golful Persic. La exercițiul comun, participă forțele armatei IRGC și ale forței aerospatiale IRGC și implică operațiuni la sol, aeriene, navale și spațiale, transmite Tasnim.

În cadrul acestor exerciții vor fi incluse și operațiuni comune ale unităților de rachete, nave și drone din Forțele Navale IRGC și unități de rachete, drone de la Forța Aerospațială IRGC. Iranienii folosesc o replică a unui portavion american pentru exerciții.

2. -imagine fara descriere- (iran_exercitii_militare_27056400.jpg)

Vocile propagandei iraniene menționează că militarii care participă la aceste exerciții vor efectua operațiuni ofensive folosind rachete, drone și nave, operațiuni de minare și tactici pentru a tăia conexiunile navale ale unui inamic ipotetic, operațiuni de luptă cu elicoptere echipate cu rachete și trageri cu rachete cu sistemele de coastă.

Imaginile din satelit realizate de satelitul „Noor” vor fi folosite pentru a evalua situația din zona de exercițiilor, se mai laudă iranienii.

Citește și: Iranienii și-au trimis 'portavionul american' în Strâmtoarea Ormuz, unde replica ar putea fi scufundată (Foto)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy