Iranienii și-au trimis 'portavionul american' în Strâmtoarea Ormuz, unde replica ar putea fi scufundată (Foto)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Imaginile surprinse din satelit arată că Iranul și-a trimis replica unui portavion american din clasa Nimitz în Strâmtoarea Ormuz. Cel mai probabil acesta va participa la exerciții.

Nu ar fi prima oară când iranienii reușescu „performanța” de a scufunda un portavion american. În 2015, în urma unui amplu exercițiu, navele Gardienilor Revoluției au scufundat o altă replică a unui portavion american.

Cei de la CBS News menționează că mutarea replicii portaviounlui american din clasa Nimitz în Strâmtoarea Ormuz indică faptul că iranienii se pregătesc de noi exerciții și simulări de război. Presa americană semnalează că mutarea replicii portavionului are loc la doar câteva zile ce un un F-15 american a interceptat în spațiul aerian al Siriei o aeronavă de linie iraniană a companiei Mahan Air. Iranienii au reacționat atunci acuzând SUA că au pus în pericol avionul de pasageri care a trebuit să efectueze manevre ce au dus la rănirea unor pasageri. În înregistrarea video postată de iranieni se pot auzi comentariile unui pasager care avea sânge pe faţă.

Astfel, compania Maxar Technologies a dat publicității pe 27 iulie imagini cu replica portavionului din clasa Nimitz, care părăsește portul iranian Bandar Abbas și se îndreaptă spre Ormuz.

1. -imagine fara descriere- (maxar_51701200.jpg)

Sursă foto: Maxar Technologies

Publicaţia The Drive menţionează că în imaginile publicate de Maxar și ulterior cele apărute prin Google Earth pot fi observate și machetele a 16 aeronave aflate pe replica portavionului american. Din imagini pare a fi vorba de aeronave F/A-18 Hornet sau Super Hornet. Sursa citată subliniază că nu este clar de ce replica portavionului a fost trimisă în Ormuz.

Având în vedere incidentul din 2015, se pot face speculații cu privire la faptul că iranienii urmează să își scufunde replica portavionului american în cadrul unor exerciții. 

DefenseRomania a scris încă din iunie despre replica portavionului american din clasa Nimitz. Atunci, potrivit imaginilor analizate de specialiști, s-a ajuns la concluzia că replica portavionului american 'construit' de iranieni pare să aibă aproximativ 200 de metri lungime și 50 de metri lățime, în timp ce un portavion din clasa Nimitz are peste 300 de metri lungime și 75 de metri lățime.

În 2015, televiziunea iraniană a prezentat imagini cu rachete care atacau o replică a unui portavion al Statelor Unite ale Americii. Imaginile cu distrugerea navei au fost folosite atunci în scopuri propagandistice.

Video cu distrugerea replicii din 2015:

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel