Știrile zilei: Trupele belaruse, în stare de alertă maximă la frontiera de vest; Mercenarii ruși din Wagner Group explică de ce au ajuns în Belarus; Exercițiul Rim of Pacific, condus de US Navy

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 18 august.

1. Belarusul escaladează tensiunile lansând exerciții militare în apropierea frontierei lituaniene (Foto/Video)

Belarus încearcă să escaladeze tensiunile lansând exerciții militare neplanificate în regiunii aflate în proximitatea frontierei cu Lituania.

 

2. Lukaşenko: Trupele belaruse, plasate în stare de alertă maximă la frontiera de vest

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat marţi că înalta conducere militară a ţării a desfăşurat unităţi ale armatei la frontiera de vest a republicii, plasându-le în stare de alertă maximă, ca reacţie la o pretinsă ameninţare din afară.

 

3. Mercenarii ruși din Wagner Group explică de ce au ajuns în Belarus. ''Oferte de muncă'' în Siria şi Libia

Membrii companiei militare private ruse (PMC) Wagner Group, care au fost reținuți la Minsk și extrădați ulterior de autoritățile din Belarus, au precizat la întoarcerea acasă, într-un interviu pentru un post de televiziune rus, că se îndreptau către Libia și Siria, deoarece primiseră mai multe oferte de muncă pe teritoriul acestor țări. 

 

4. Ungaria va produce vehicule de luptă blindate Lynx. Acord cu compania germană de apărare Rheinmetall

Guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

 

5. Lockheed Martin a primit de la Pentagon un contract pentru 90 de avioane F-16

Lockheed Martin din Fort Worth, Texas, a primit un contract în valoare de 62 miliarde de dolari pe durata a zece ani, de livrare și cantitate nedeterminată pentru o nouă producție de aeronave F-16 destinate vânzărilor externe.

 

6. Zeci de nave din 10 state participă la exercițiul Rim of Pacific, condus de US Navy, în zona Insulelor Hawaii

Zece națiuni, 22 de nave de suprafață, un submarin, zeci de aeronave și aproximativ 5.300 de militari vor participa la un amplu exercițiu naval Rim of Pacific (RIMPAC) în perioada 17- 31 august, în apele din jurul Insulelor Hawaii.

 

7. Acordul dintre Israel și Emiratele Arabe Unite nu include și vânzarea de avioane F-35

Israelul a declarat marți că a fost încheiat un acord de normalizare a relațiilor cu Emiratele Arabe Unite, dar acesta nu include vânzarea de către avioane de vânătoare F-35 către statul din Golful Persic.

 

8. Un general al Rusiei a fost ucis în Siria

Potrivit cotidianului rus Vesna, care citează surse din Siria, pe 18 august, general maior Vyacheslav Gladkikh din cadrul forțelor ruse dislocate în Siria a fost ucis în apropierea localității Deir Ez-Zor.

 

9. Începând din anul 2021, în dotarea trupelor din sudul Federației Ruse vor fi introduse complexe robotizate Uran-6

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 18.08.2020, citând surse din mediul militar, că, începând din anul 2021, unitățile militare ale Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse vor primi în dotare complexe robotizate de tip Uran-6. 

 

10. Ministrul ceh de externe: Orice angajament militar al Rusiei în Belarus este inacceptabil

Uniunea Europeană trebuie să trimită un semnal clar Moscovei că orice angajament militar în Belarus ar fi inacceptabil, a declarat luni ministrul de externe ceh Tomas Petricek, apreciind ca 'îndreptăţite' temerile privind o posibilă intervenţie rusă în Belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel