Zeci de nave din 10 state participă la exercițiul Rim of Pacific, condus de US Navy, în zona Insulelor Hawaii

Eduard Pascu |
Data publicării:

Zece națiuni, 22 de nave de suprafață, un submarin, zeci de aeronave și aproximativ 5.300 de militari vor participa la un amplu exercițiu naval Rim of Pacific (RIMPAC) în perioada 17- 31 august, în apele din jurul Insulelor Hawaii.

Exercițiul de anul acesta are anumite constrângeri impuse de pandemia COVID-19, iar pentru siguranța marinarilor cât și a populației din Hawaii a fost redusă la minimum prezența contingentelor pe țărm. Flota Pacificului a US Navy a conceput planul RIMPAC în așa fel încât să aibă o valoare maximă de antrenament și risc minim pentru forță, aliați și parteneri și pentru oamenii din Hawaii.
 
„RIMPAC este o oportunitate unică pentru națiunile care împărtășesc aceleași idei și valori pentru a extinde sprijinul reciproc, pentru a crește interoperabilitatea și de a demonstra puterea noastră colectivă pentru a ne asigura că Indo-Pacific rămâne liber și deschis”, a declarat amiralul John Aquilino, comandantul Flotei Pacificului a US Navy. RIMPAC 2020 este al 27-lea exercițiu, serie care a început în 1971, transmite navy.mil.
 
Tema RIMPAC 2020 este „Capabil, Adaptiv, Parteneri”. Națiunile și forțele participante vor exercita o gamă largă de misiuni și vor demonstra flexibilitatea forțelor maritime. Programul include includ război antisubmarine, operațiuni de interceptare maritimă și cooperare maritimă.
 
RIMPAC 2020 contribuie la sporirea letalității, rezistenței și agilității forței comune și combinate pentru a descuraja agresiunea pe toate domeniile și nivelurile de conflict. Exercițiul va fi condus de comandantul, Flotei a 3-a a SUA, vice-amiralul Scott D. Conn și va include forțe din Australia, Brunei, Canada, Franța, Japonia, Republica Coreea, Noua Zeelandă , Republica Filipine, Singapore și Statele Unite.

Citește și: Marina militară chineză va efectua exerciții de tragere în apele din apropierea insulelor Zhoushan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel