Știrile zilei: Tanchiştii români, trageri cu TR-85M1 Bizonul; Rusia își încordează mușchii în Marea Neagră și vrea portelicoptere; Tancuri Abrams în Polonia și Egiptul aproape de intervenție în Libia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de luni, 20 iulie.

1. Tanchiştii Batalionului 284 au efectuat trageri

Tanchiștii Batalionului 284 Tancuri Cuza Vodă, din Brigada 282 Blindată Unirea Principatelor, au încheiat etapa de instrucție de nivel pluton.

 

2. O versiune modernizată a tancului american M1 Abrams a fost dislocată în Polonia

Armata SUA a desfășurat în Europa primele sale tancuri de luptă Abrams echipate cu sisteme moderne de protecție, pentru a le oferi militarilor americani posibilitatea de a evalua și testa sistemul în cadrul ultimei fazei a exerciţiului militar multinaţional DEFENDER-Europe 20.

 

3. Ruşii şi-au încordat mușchii în Marea Neagră

Forțele Federației Ruse au efectuat un exercițiu aero-naval de amploare, care a inclus debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat și simularea executării unor atacuri cu rachete de croazieră Kalibr.

 

4. Vladimir Putin a participat la începerea construirii primelor portelicoptere

Rusia vizează restabilirea statutului de mare putere navală. În trei șantiere navale, au fost organizate, simultan, ceremonii de începere a construirii mai multor nave de război.

 

5. Misiune a militarilor români în Mali

Militarii români au participat la o misiune de evacuare medicală în sprijinul unui militar ONU, parte a unui convoi egiptean.

 

6. O parte din navele americane Mark VI vor fi furnizate gratuit Ucrainei

Șase din cele 16 nave de patrulare tip Mark VI sunt deja pregătite pentru a fi exportate în Ucraina, ca parte a programului american de asistență de securitate pentru această țară.

 

7. Armata Egiptului primește undă verde din partea politicului pentru a interveni în Libia

Deputaţii egipteni au aprobat o posibilă intervenţie armată în Libia dacă forţele guvernamentale de la Tripoli, susţinute de Turcia, continuă să avanseze spre estul ţării.

 

8. Iranul a executat un bărbat găsit vinovat de înaltă trădare în favoarea SUA

Iranul a executat un bărbat declarat vinovat de spionarea forţelor armate iraniene în favoarea SUA şi Israelului, în mod concret pentru că le-a ajutat să-l localizeze pe general iranian Qassem Soleimani.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel