Rusia a executat un exercițiu aero-naval de amploare în Marea Neagră, cu debarcarea desantului maritim și simularea unui atac cu rachete Kalibr

Ionel Copcea |
Data publicării:
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

În cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire a trupelor, pe 20.07.2020, forțe și mijloace aparținând Regiunii Militare Sud au executat, în Marea Neagră, un exercițiu aero-naval de amploare, care a inclus debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat și simularea executării unor atacuri cu rachete de croazieră Kalibr.

După cum au informat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, în cadrul unui episod al exercițiului avioane de luptă ale Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat activități de distrugere a unei grupări navale a adversarului.

2. -imagine fara descriere- (rusia_nave_marea_neagra_29657200.jpg)

“În acvatoriul Mării Negre, peste 10 avioane ale Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN au executat un exercițiu comun cu fregatele Amiral Essen și Amiral Grigorovici, în timpul căruia au exersat intrarea pe un culoar de distrugere a navelor adversarului convențional. La rândul lor, echipajele fregatelor au executat lansări electronice de rachete de croazieră asupra țintelor adversarului, cu întrebuințarea complexelor de rachete Kalibr-NK”, au precizat reprezentanții ministerului. 

Un alt episod al exercițiului aero-naval s-a desfășurat în poligonul Opuk din Raionul Feodosia (Republica Crimeea). În timpul acestuia, subunități aparținând brigăzii de infanterie marină a FRMN, care au fost deplasate cu navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocerkassk, au dus lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

 

La activitățile de suprimare a apărării antidesant a adversarului au participat și bombardiere Su-24M

 

La sosirea în raionul de debarcare, navele de luptă, împreună cu bombardiere de front Su-24M din cadrul Aviației Regiunii Militare Sud, au desfășurat activități de suprimare a apărării antidesant a adversarului, cu executarea unor trageri de artilerie și lansări de rachete. Pentru sprijinirea desantului maritim, avioane și elicoptere de transport de tip An-26 și Mi-8 au debarcat în zona litoralului desantul aerian tactic și o grupă de desant-asalt.

Scopurile de bază ale exercițiului au constat în perfecționarea cooperării dintre punctele de conducere ale Statului major al brigăzii și punctele de comandă și observare ale batalioanelor și divizioanelor, în timpul ducerii acțiunilor de luptă reale, precum și întărirea cooperării dintre conducerea Statului major și gruparea navală.

“Exercițiul cu dublă partidă din poligonul interarme Opuk, cu desfășurarea activităților de apărare antidesant și ducerea luptei navale pentru debarcarea desantului, reprezintă punctul culminant al verificării nivelului de pregătire pentru luptă al FRMN”, a declarat locțiitorul șefului Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, viceamiral Viktor Liina.

Acesta a condus o grupă de control a SMG, care a inspectat modul de desfășurare a verificării inopinate în marile unități și unități militare ale FRMN.

În total, la activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate au participat peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de unități de armamente, tehnică militară și specială din cadrul FRMN, inclusiv nave de luptă și auxiliare, precum și aparate de zbor.

 

Comentariul autorului: Exercițiul aero-naval organizat în Marea Neagră s-a desfășurat pe fondul a două evenimente majore, care au avut loc în regiune pe 20 iulie.

În primul rând, este vorba despre vizita de lucru efectuată în Crimeea de președintele rus, Vladimir Putin. Acesta a participat, la Șantierul Naval Zaliv din Kerci, la ceremonia de începere a construirii primelor două portelicoptere rusești Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

În al doilea rând, în vestul Mării Negre a început exercițiul naval multinațional Sea Breeze-2020, la care participă 27 de nave și 19 avioane, inclusiv distrugătorul american Porter.

După anumite surse, un alt episod al exercițiului aero-naval din Marea Neagră a fost efectuat și în partea de vest a Peninsulei Crimeea. La acesta au participat mai multe avioane rusești, care au fost conduse de o aeronavă AWACS de tip A-50U. Avionul, cu numărul de înregistrare RF-50610 a fost redislocat pe 18 iulie de la Ivanovo pe aerodromul Belbek din Crimeea.

Exercițiul a vizat distrugerea unei grupări navale a adeversarului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel