O versiune modernizată a tancului american M1 Abrams a fost dislocată în Polonia (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
M1A2 Abrams SEP V2 echipat cu un sistem de protecție activă Trophy. Sursa foto: armyrecognition
M1A2 Abrams SEP V2 echipat cu un sistem de protecție activă Trophy. Sursa foto: armyrecognition

Armata SUA a desfășurat în Europa primele sale tancuri de luptă Abrams echipate cu sisteme moderne de protecție, pentru a le oferi militarilor americani posibilitatea de a evalua și testa sistemul în cadrul ultimei fazei a exerciţiului militar multinaţional DEFENDER-Europe 20, desfăşurate în Polonia.

La sfârşitul săptămânii trecute, US Army Europe a postat pe Twitter mai multe imagini cu o parte dintre cele 30 de tancuri Abrams care vor participa la exerciţii de pregătire în poligonul Drawsko Pomorskie, nord-vestul Poloniei, în perioada 14 iulie - 23 august.

Opt dintre cele 30 de tancuri ale armatei americane sunt o versiune modernizată a tancului M1 Abrams, dotate cu blindaj suplimentar ataşat pe turela tancului. Mai exact, cele opt tancuri Abrams sunt echipate cu sistemul de protecţie activă TROPHY care detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. 

Trophy este un sistem de protecție activă dezvoltat de compania israeliană RAFAEL

După cum precizează şi experţii militari ai publicaţiei ArmyRecognition, pe lângă sistemul de protecţie activă TROPHY, pe cele 8 tancuri au fost instalate, pe părţile laterale, şi seturi de plăci de blindaj reactive – Abrams Reactive Armor Tile (ARAT). De asemenea, experţii au remarcat că versiunea modernizată a tancului M1 Abrams este numită M1A2 System Enhancement Package Version 2 sau M1A2 SEPv2.

Raza de acţiune a unui sistem Trophy este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar acesta este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

 

Forţele terestre americane vor transfera mai multe tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley din Germania în Polonia

 

Armata americană va disloca din poligonul Bergen-Hohne din Germania, în perioada 14 iulie - 22 august, mai multe tancuri principale de luptă M1 Abrams și vehicule de luptă Bradley, în Polonia, ca parte a ultimei fazei a exerciţiului militar multinaţional DEFENDER-Europe 20.

Aproximativ 550 de militari ai forţelor terestre americane din Batalionul 2 din Regimentul 12 Cavalerie şi 60 de tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley, dislocaţi ca parte a exercițiului de pregătire pentru desfășurare în situații de urgență (EDRE), vor participa la exerciţii de pregătire în poligonul Drawsko Pomorskie, nord-vestul Poloniei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel