Tanchiștii Batalionului 284 Tancuri Cuza Vodă au distrus obiective situate la o distanță de peste 2.000 m

S.I. Catalin |
Data publicării:

Tanchiștii Batalionului 284 Tancuri Cuza Vodă, din Brigada 282 Blindată Unirea Principatelor, au încheiat etapa de instrucție de nivel pluton.

În Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, tanchiștii gălățeni au demonstrat, pe timpul unui exercițiu tactic cu trageri de luptă, abilitățile și cunoștințele însușite pe timpul perioadei de instruire, brăzdând câmpul de instrucție cu fulgere de oțel.

Recent, tanchiștii gălățeni au desfășurat exerciții de antrenament în teren – FTX, urmate de exerciții tactice cu trageri de luptă – LFX de nivel pluton, în cadrul exercițiului Black Knights 20.11. La aceste exerciții, militarii și-au dovedit măiestria în manevrabilitatea Bizonilor pe câmpul de instrucție, înaintând la ofensivă și angajând țintele din teren. La final, plutoanele de tancuri și-au atins obiectivele propuse, obținând calificative excepționale, precizează Trustul de Presă al MApN.

Personalul batalionului este caracterizat de un nivel ridicat de profesionalism obținut în urma participării la exerciții multinaționale din poligoanele de instrucție din Smârdan și Cincu, dar și internaționale din poligoanele de instrucție din Hohenfels, Germania.

La acest exercițiu, accentul s-a pus pe instruirea personalului nou încadrat, ochitorii și încărcătorii, dar și a mecanicilor-conductori și a comandanților de tanc.

Cavalerii Negri, așa cum se mai numesc tanchiștii gălățeni, au distrus obiective situate la o distanță de peste 2.000 m, manevra plutoanelor de tancuri fiind caracterizată de viteză, adaptată la terenul dificil oferit de poligon, ținând în frâie cel mai de temut element din înzestrarea Forțelor Terestre române, tancul TR 85 M1 Bizon, regele câmpului de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel