Știrile zilei: Tanc turc distrus de o unitate de gherilă de femei; Demonstrație de forță a SUA în Marea Chinei; Rusia vrea să vândă T-14 Armata; „Orașe rachetă” în Iran și asasinări în Cecenia

USS Ronald Reagan (CVN 76). Photo: U.S. Navy
USS Ronald Reagan (CVN 76). Photo: U.S. Navy

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de luni, 6 iulie.

1. SUA, demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud

Două portavioane au efectuat exerciţii în Marea Chinei de Sud, într-o demonstrație de forță a Statelor Unite ale Americii în regiune.

 

2. Tanc turc distrus de o unitate de gherilă de femei

Luptătorii kurzi YJA Star au folosit o rachetă ghidată anti-tanc (ATGM ) pentru a distruge un tanc M-60 al armatei turce. Unitatea respectivă de gherilă era formată din femei.

 

3.Rusia 'liniștește' Ucraina

Rusia 'liniștește' Ucraina și anunță că invadarea ei de către Armata rusă e o 'absurditate'. Moscova a reacționat ca urmare a informațiilor apărute cu privire la faptul că Armata rusă ar pregăti o nouă invazie asupra Ucrainei.

 

4. Asainate în Cecenia

Un disident cecen, în vârstă de 43 de ani, critic al liderului cecen Ramzan Kadyrov, a fost împușcat mortal în orașul austriac Gerasdorf.

 

5. „Orașe-rachetă” în Iran

Armata Iranului susţine că a construit aşa-zise "oraşe de rachete" în situri subterane din zona Golfului.

 

6. Militari americani, vizați de un atac cu rachete

O rachetă a căzut în cursul nopţii de duminică spre luni în apropierea aeroportului din Bagdad, unde sunt desfăşuraţi soldaţi americani, al doilea atac în 24 de ore împotriva intereselor americane.

 

7. Noile bombardiere stealth B-21, în 'coasta' Chinei

Statele Unite ale Americii vor disloca în Pacific o parte din noile bombardiere stealth B-21 Raider. Anunțul a fost făcut de un oficial al Departamentului Apărării de la Washington.

 

8. Rusia vrea să vândă T-14 Armata

Dmitri Șugayev, șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, a declarat că Federația Rusă a început promovarea tancurilor T-14 Armata privind vânzarea acestora către parteneri externi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel