Noile bombardiere stealth B-21, în 'coasta' Chinei. SUA au anunțat dislocarea în Pacific

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii vor disloca în Pacific o parte din noile bombardiere stealth B-21 Raider.

David F. Helvey, secretar adjunct al Apărării pentru Asia de Est, a declarat, citat de cei de la Fox News, că Pentagonul va disloca în Pacific o parte din noile bombardiere stealth B-21 Raider. Potrivit acestuia, pe lângă B-21, SUA vor integra în regiune și submarine și tehnică militară de ultimă generație.

Helvey a făcut declarațiile cu privire la dislocarea viitoarelor bombardiere în Pacific în contextul creșterii operațiunilor între SUA și aliați ca parte a „descurajării oricăror actori care ar încerca să submineze sau să amenințe interesele noastre comune”.

Sursa citată amintește că B-21 va deveni operațional în următorii ani, iar acest lucru nu putea veni într-un moment mai oportun având în vedere creșterea tensiunilor dintre SUA și China, dar și a faptului că Beijingul a cunoscut progrese tehnologice mari în ceea ce privește dezvoltarea de noi sisteme de apărare.

 

B-21 Raider, viitorul bombardier stealth al Americii

 

2. -imagine fara descriere- (bombardier_b_21_rider_18580600.jpg)

 

Deși despre noile bombardiere stealth B-21 Raider nu se cunosc foarte multe informații, acestea vor fi aeronave cu rază lungă de acțiune capabile să străpungă orice apărare aeriană. Totodată, B-21 vor fi echipate cu un sistem de radar avansat și vor deține capabilități de apărare aeriană, putând să transporte rachete aer-aer.

Bombardierul stealth B-21 va înlocui aparatele B-52 și B-1B.  Avionul va fi dezvoltat de Northrop Grumman, iar Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii intenționează să achiziționeze 100 de aparate. Se estimează că primul avion va fi disponibil în jurul anului 2025. Dacă totul decurge conform planului, primul zbor al B-21 este programat să aibă lor la finalul anului 2021.

Amintim că la începutul acestui an Forțele Aeriene americane și compania Northrop Grumman au prezentat noi imagini, de fapt randări, cu  bombardierul B-21 Raider. Prima imagine a noului bombardier a fost dezvăluită în 2016.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel