Un tanc M-60 al armatei turce, distrus de unitatea de gherilă a femeilor libere YJA-Star (Video)

S.I. Catalin / 06 iul 2020 / 12:56

Luptătorii kurzi YJA Star au folosit o rachetă ghidată anti-tanc (ATGM ) pentru a distruge un tanc M-60 al armatei turce.

Săptămâna trecut, pe mai multe reţele de socializare, au apărute imagini cu o unitate militară a organizației separatiste kurde PKK –  care luptă pentru independența teritorială a kurzilor din Turcia – care a distrus, cu ajutorul unui lansator de rachete, un tanc M-60 al Forţelor Terestre Turce, staţionat în incinta unei baze militare din apropierea orașului Semdinli – provincia turcă Hakkari.

Potrivit informaţiilor publicate pe reţele de socializare, incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu aproximativ o lună, la începutul lunii iunie 2020.

YJA Star este un corp de gherilă al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care are filiale în Turcia şi Irak. YJA Star este o miliție yazidită cu personal integral feminin formată în Irak, în 2015, pentru a proteja comunitatea yazidită în urma valului de atacuri întreprinse de Statul Islamic în Irak și Levant și de alte grupări islamiste care îi consideră pe yazidiți drept păgâni necredincioși.

Rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflaţi într-un război sângeros de gherilă împotriva statului turc din 1984, au baze şi tabere de pregătire în munţii din regiunea Kurdistanului irakian. Turcia, care a desfăşurat recent forţe speciale în nordul Irakului pentru a lupta împotriva rebelilor kurzi, a întreprins deja mai multe operaţiuni de amploare împotriva PKK sau a miliţiilor kurde afiliate din Irak şi Siria.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy