Știrile zilei: Modernizarea avioanelor F-16 ale României, aprobă de SUA; Trei probleme care fac din Turcia un stat conflictual; Italia vrea să dezvolte un nou tanc

F-16, România. Sursă: MApN
F-16, România. Sursă: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 4 noiembrie.

1. SUA au aprobat modernizarea avioanelor F-16 ale României. Pachetul ne va costa 175 de milioane de dolari

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzare către guvernul România a unui pachet de servicii de modernizare pentru avioanele F-16, suport logistic şi echipamente conexe, pentru un cost estimat de 175,4 milioane de dolari, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (Defence Security Cooperation Agency, DSCA).

 

2. Războiul hipersonic este real: Bundeswehrul a atras atenția asupra noii amenințări venite din partea Rusiei

Pe fondul răspândirii la scară largă în lume a informațiilor despre apariția armelor hipersonice, armata germană a fost nevoită să recunoască existența unei noi amenințări și să arate publicului că se iau anumite măsuri pentru combaterea acestora.

 

3. Italia vrea să dezvolte un nou tanc? Polonia şi alte state europene, invitate să participe la dezvoltarea proiectului

Germania şi Franţa lucrează în comun, de aproape trei ani, la derularea mai multor proiecte militare privind realizarea, atât a unui avion de ultimă generaţie – proiectul FCAS (Future Combat Air System), cât şi a viitorului tanc principal de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS). În momentul de faţă aceste două proiecte par a fi exclusiv pentru armatele celor două state, dar Italia care a prezentat interes pentru proiectul MGCS nu a fost băgată în seamă şi a decis să meargă pe cont propriu, intenţionând să lanseze cu alte stat un proiect pentru dezvoltarea unui nou tanc principal de luptă.

 

4. Indonezia a vrut avioane F-35, dar SUA au oferit în schimb F-16 sau F/A-18

Statele Unite au respins intenţia și solicitarea Indoneziei de a achiziționa avioane F-35, iar în schimb vor ca Jakarta să cumpere avioane  F-16 Block 70/72 sau orice alt avion american echivalent cu acesta, cum ar fi cea mai nouă versiune a avionului F / A-18 Super Hornet.

 

5. Trei probleme care fac din Turcia un stat conflictual în estul Mediteranei

Făcând o sinteză a problematicii greco-turco-cipriote actuale, se poate spune că există trei probleme pe care Turcia dorește să le soluționeze în favoarea sa și pentru care luptă cu toate armele pe care le deține.

 

6. În ciuda amenințărilor Chinei, SUA vor vinde drone MQ-9 Reaper către Taiwan

Administraţia americană a anunţat marţi aprobarea vânzării către Taiwan a patru drone MQ-9 Reaper în valoare de 600 de milioane de dolari, pentru a întări capacitate de apărare a insulei în contextul tensiunilor în creştere dintre Washington şi Beijing.

 

7. Relaţia România-Israel | Ciucă: România se angajează să continue relaţiile de cooperare politico-militară

În marja vizitei oficiale a prim-ministrului României, Ludovic Orban, pe care o desfăşoară în Statul Israel şi în Palestina, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit cu Binyamin Gantz, vicepremier (prim ministru alternativ) şi ministru al apărării în cadrul guvernului de rotaţie Netanyahu-Gantz al Statului Israel.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel