Relaţia România-Israel | Ciucă: România se angajează să continue relaţiile de cooperare politico-militară

DefenseRomania Team / 04 noi 2020 / 17:12

În marja vizitei oficiale a prim-ministrului României, Ludovic Orban, pe care o desfăşoară în Statul Israel şi în Palestina, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit cu Binyamin Gantz, vicepremier (prim ministru alternativ) şi ministru al apărării în cadrul guvernului de rotaţie Netanyahu-Gantz al Statului Israel.

Principalele subiecte abordate au vizat situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi Mării Mediterane, extinderea cooperării în domeniul apărării, instruirea în comun, precum şi continuarea dialogului strategic politico-militar româno-israelian.

Oficialul român a subliniat nivelul crescut al cooperării bilaterale dintre cele două ţări, în domeniul apărării, respectiv oportunităţile generate pentru consolidarea relaţiilor existente în acest domeniu.

"Am atins un nivel ridicat al colaborării, reflectat şi în dialogul strategic în domeniul apărării. România se angajează să continue şi să întărească relaţiile de cooperare politico-militară cu Statul Israel în cadrul formatelor deja existente", a afirmat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă pe timpul întâlnirii cu vicepremierul Gantz.

Un alt subiect abordat a fost cooperarea bilaterală în domeniile apărării şi medicinei, în special în segmentul tehnico-militar. În context, partea română a adresat omologilor istraelieni invitaţia oficială de a participa la o nouă ediţie a expoziţiei internaţionale Black Sea Defence &Aerospace - BSDA 2021, dedicată industriei de apărare, securitate şi aeronautică.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy