Știrile zilei: Ministrul Ciucă, întâlnire cu Lockheed Martin; “Sea Breeze 20” deranjează Moscova; Ungaria primește tancuri Leopard 2A4; Iranul propune Rusiei o alianţă împotriva SUA

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16, România. Sursă foto: MApN
F-16, România. Sursă foto: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de marți, 21 iulie.

1. Ministrul Apărării s-a întâlnit cu vicepreședintele companiei Lockheed Martin

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la sediul MApN, cu Dennis Göge, noul vicepreședinte pentru Europa Centrală și de Est al companiei Lockheed Martin.

 

2. Rusia acționează progresiv la prezența NATO în Marea Neagră. “Sea Breeze 2020” deranjează Moscova

Desfășurarea exercițiului internațional “Sea Breeze”, organizat anual de Ucraina și SUA în Marea Neagră și cu participarea altor țări membre sau partenere NATO, a deranjat în permanență Rusia, însă după anexarea Crimeei în 2014 a început să fie perceput ca o amenințare directă asupra intereselor rusești în Marea Neagră, iar reacțiile Moscovei au devenit tot mai agresive.

 

3. Indonezia vrea să cumpere toată flota de avioane Eurofighter Typhoon a Austriei

Ziarul austriac Die Presse a precizat duminică că ministrul indonezian al Apărării, Prabowo Subianto, a înaintat o scrisoare către omologul său austriac, Klaudia Tanner, în care preciza că Indonezia dorește să inițieze negocieri pentru cumpărarea tuturor celor 15 avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Austriece.

 

4. Iranul propune Rusiei o alianţă care să combată SUA, fiind invitate statele afectate de sancţiunile americanilor

Iranul a propus Rusiei formarea unui club din mai multe state afectate de sancțiunile Statelor Unite ale Americii a cărui obiectiv să fie depășirea presiunilor impuse de Washington.

 

5. Rachete israeliene au vizat un depozit de muniții de lângă Damasc

Apărarea antiaeriană din Siria a interceptat și distrus mai multe rachete israeliene care se îndreptau spre Damasc. Conform unor informații se pare că obiectivul rachetelor israeliene ar fi fost un depozit de muniții din localitatea Jabel el Mania, de lângă orașul Kiswa, care ar fi aparținut forțelor de rezistență.

 

6. SUA și India, demonstrație de forță. Un grup de luptă condus de portavionul USS Nimitz se află în Oceanul Indian

Un grup naval de luptă, condus de portavionul american USS Nimitz, participă în Oceanul Indian la exerciții împreună cu Forțele Navale ale Indiei.

 

7. Submarinul rus Kolpino a efectuat lansări de torpile în Marea Neagră, în timpul verificării nivelului de pregătire pentru luptă

Submarinul Kolpino al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat lansări de torpile, în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă.

 

8. Primele tancuri Leopard 2A4 au ajuns în Ungaria (Foto)

Ministerul ungar al Apărării a precizat printr-un comunicat de presă că primele tancuri Leopard 2A4, achiziţionate din Germania, vor ajunge la forţele terestre ungare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel