Ministrul Apărării s-a întâlnit cu vicepreședintele companiei Lockheed Martin

Eduard Pascu |
Data publicării:
Tragere cu rachete Patriot în poligonul de la Capu Midia. Sursă foto: MApN
Tragere cu rachete Patriot în poligonul de la Capu Midia. Sursă foto: MApN

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întalnit marți, 21 iulie, la sediul MApN, cu Dennis Göge, noul vicepreședinte pentru Europa Centrală și de Est al companiei Lockheed Martin.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte referitoare la stadiul implementării programelor de înzestrare aflate în derulare cu această companie, precum și cele aflate în etapa de operare şi suport precum avionul multirol F-16, sistemele sol-aer PATRIOT, lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare - HIMARS, radarele de mare distanță sau radare pentru supraveghere la înălțimi mici și medii, transmite MApN.

Ministrul Ciucă a subliniat importanța cooperării dintre compania Lockheed Martin și operatorii din industria de apărare din România, în vederea asigurării securității aprovizionării și a transferului de tehnologie pentru mentenanța și producerea echipamentelor militare în țara noastră. De asemenea, a evidențiat potențialul pe care România îl are în domenii-cheie pentru dezvoltarea noilor echipamente militare precum tehnologia informației și a punctat disponibilitatea MApN de a sprijini programe comune de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanță.

Citește și: Lockheed Martin a primit 1,04 miliarde USD pentru Patriot PAC-3. Printre beneficiari se numără şi România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel