Submarinul rus Kolpino a efectuat lansări de torpile în Marea Neagră, în timpul verificării nivelului de pregătire pentru luptă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Pe 21.07.2020, submarinul Kolpino al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat lansări de torpile, în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă.

“Echipajul submarinului Kolpino a efectuat lansări de torpile în Marea Neagră, fiind apreciat cu calificativul Bine”, se arată într-un comunicat de presă al FRMN, preluat de agenția de presă Interfax.

Potrivit planului exercițiului, “echipajul submarinului Kolpino a descoperit un submarin al adversarului, în momentul în care acesta a ieșit la suprafața apei pentru verificarea comunicațiilor”, au precizat reprezentanții FRMN.

Pentru urmărirea și distrugerea comună a submarinului advers, marinarii ruși au transmis coordonatele acestuia și unei grupări tactice de nave mici antisubmarin, care îndeplinea misiuni în zonă, potrivit destinației, în legătură cu verificarea inopinată.

În total, din partea FRMN, la activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate participă peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de unități de armamente, tehnică militară și specială, inclusiv nave de luptă și auxiliare, precum și aparate de zbor.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat că verificarea inopinată se va încheia pe 21 iulie.

Comentariul autorului: Submarinul B-271 Kolpino este unul din cele șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 din dotarea FRMN și face parte din structura Brigăzii 4 Submarine - Novorossiysk din cadrul Bazei Navale - Novorossiysk.

Acesta este unul dintre cele mai active submarine ale FRMN, îndeplinind în mod frecvent activități de pregătire pentru luptă în Marea Neagră.

De asemenea, submarinul a participat, timp de aproape doi ani, la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, fiind dislocat în portul Tartus din Siria.

Submarinul a participat la executarea unor atacuri cu rachete din Marea Mediterană asupra pozițiilor insurgenților sirieni, atât în mod individual, cât și în tandem cu submarinul B-268 Veliky Novgorod.

În timpul campaniei siriene, patru din cele șase submarine ale FRMN (B-237 Rostov pe Don, B-265 Krasnodar, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino) au lansat, în total, 39 de rachete de croazieră Kalibr (3M14K). Cel mai multe dintre acestea, adică 29 de rachete, au fost lansate de submarinele B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino.

În mod individual, submarinul B-271 Kolpino a lansat o singură dată, pe 03.11.2017, șase rachete 3M14K. Împreună cu submarinul B-268 Veliky Novgorod a lansat rachete în două rânduri, pe 14.09.2017 (șapte rachete) și pe 05.10.2017 (10 rachete).

Submarinul B-271 Kolpino a efectuat lansări de rachete Kalibr și în Marea Neagră, în cadrul activităților de pregătire pentru luptă. Astfel, pe 09.10.2019, submarinul a lansat două rachete cu complexul Kalibr-PL. Este vorba despre o rachetă de croazieră 3M14K (împotriva unei ținte terestre din poligonul Opuk) și o rachetă antinavă 3M54 (împotriva unei ținte navale dintr-un poligon maritim).

De asemenea, în mai multe rânduri, submarinul a simulat lansarea unor rachete de tip Kalibr, efectuând lansări electronice.

În prezent, în Marea Neagră se află submarinele B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino. Submarinele B-261 Novorossiysk și  B-237 Rostov pe Don îndeplinesc misiuni în estul Mării Mediterane și în portul Tartus din Siria. Submarinul B-262 Stary Oskol se află în stadiul final al reparațiilor la Șantierul Naval din Kronștadt, iar submarinul B-265 Krasnodar este în Marea Baltică, deplasându-se pentru reparații spre același șantier.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel