Știrile zilei: Centru Black Hawk în România; Trei războaie pe care interesele Rusiei le-ar putea provoca; Un Su-27 a încălcat spațiul aerian al NATO iscând un scandal diplomatic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 1 septembrie.

1. România va deține, prin Romaero, un centru de echipare și mentenanță pentru elicoptere Black Hawk

ROMAERO S.A. și Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, vor semna un Memorandum de Înțelegere. Acesta va sta la baza colaborării între cele două companii, în vederea înființării în România a unui Centru Regional de Echipare și Întreținere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.

 

2. Trei războaie, care ar putea să înceapă în perioada următoare, văzute prin prisma intereselor Federației Ruse

În timp ce lumea, obosită de rapoartele de pe „fronturile luptei împotriva coronavirusului”, urmărește cu un interes incontestabil evenimentele dramatice de la Minsk sau noile focare de violență din Statele Unite, cel puțin trei conflicte acute se produc pe planetă, amenințând să se transforme în confruntări militare deschise.

 

3. Ministerul rus al Apărării a comandat încă 50 de tancuri T-80BVM, chiar dacă acestea nu sunt foarte precise în lovirea ţintelor

Ministerul rus al Apărării, în cadrul forului tehnico-militar „Armata 2020”, a semnat un nou contract cu compania Omsktransmash pentru repararea și modernizarea tancurilor T-80BV şi aducerea acestora la standardul T-80BVM.

 

4. Un avion rusesc Su-27 a încălcat spaţiul aerian al NATO (Foto)

Un avion militar rusesc a încălcat vineri spațiul aerian al NATO în timp ce încerca să intercepteze un bombardier B-52 al Forţelor Aeriene SUA care zbura în apropierea insulei daneze Bornholm, a declarat, luni, Alianța într-un comunicat de presă, catalogând incidentul o „încălcare gravă a dreptului internațional."

 

5. Portavionul francez Charles de Gaulle pleacă în misiune. Toate indiciile îl plasează Mediterana de Est, pe fondul tensiunilor cu Turcia

Portavionul francez Charles de Gaulle își începe o nouă misiune în Mediterană, iar toate indiciile plasează prezența sa în Mediterana de Est, pe fondul tensiunilor dintre Trucia și ceilalți aliați.

 

6. Forțele Armate Ucrainene au primit 30 de vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1 și BMP-2 (Foto)

Uzina ucraineană de blindate Zhytomyr a predat mai mult de 20 de vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1 și alte zece vehicule blindate BMP-2 către Forțele Armate Ucrainene, ca parte a punerii în aplicare a ordinului de stat pentru apărare din 2020.

 

7. Americanii şi-au scufundat nava USS Durham ca parte a unui exercițiu militar (Video)

Nava USS Durham a fost scufundată de US Navy în timpul unui exercițiu militar. Imaginile au fost publicate de US Navy.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel