NATO: Un avion rusesc Su-27 a încălcat spaţiul aerian al NATO (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion militar rusesc a încălcat vineri spațiul aerian al NATO în timp ce încerca să intercepteze un bombardier B-52 al Forţelor Aeriene SUA care zboară în apropierea insulei daneze Bornholm, a declarat, luni, Alianța într-un comunicat de presă, catalogând incidentul o „încălcare gravă a dreptului internațional."

Un Su-27 al Forţelor Aeriene Ruse, care a decolat din Kaliningrad, a interceptat şi urmărit un bombardier B-52 în spațiul aerian danez, comiţând o încălcare semnificativă a spațiului aerian al unui stat NATO, a declarat Comandamentul Aerian Aliat al NATO într-un comunicat.

Comandamentul Aerian Aliat al NATO mai precizează că aeronavele daneze au decolat pentru a contracara încălcarea spaţiului aerian, cu toate acestea avioanele ruseşti care încălcaseră spaţiul aerian al Danemarcei, s-au întors înainte de a fi interceptate.

„Intrarea neautorizată în spațiului aerian suveran este o încălcare semnificativă a dreptului internațional”, se mai precizează în comunicat.

„Acest incident demonstrează faptul că Rusia nu respectă normele internaţionale şi suveranitatea aeriană a unui aliat NATO. Rămânem vigilenţi şi pregătiţi să apărăm spaţiul aerian NATO 24/7,” a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Comandamentului Aerian Aliat.

 

Rusia, în stilul ei caracteristic, a negat acuzaţiile

 

Rusia a declarat că avionul său de vânătoare Su-27, folosit pentru interceptarea B-52 al Forţelor Aeriene SUA, nu a încălcat spațiul aerian danez și zboară peste apele neutre ale Mării Baltice, a informat luni agenţia rusă de presă TASS, citând un purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării.

"Ministerul Apărării a negat declarația Alianței Nord-Atlantice cu privire la încălcarea frontierei de stat daneze de către avionul de vânătoare Su-27", a spus oficialul, potrivit TASS.

Incidentul vine pe fondul tensiunilor accentuate dintre SUA și Rusia, SUA acuzând, în ultimele zile, armata rusă de comiterea mai multe acte iresponsabile, inclusiv o interceptare efectuată într-un mod agresiv şi neprofesionist a unui bombardier american B-52, deasupra Mării Negre, dar și producerea unui accident în Siria, intre mai multe vehicule militare blindate americane şi ruseşti, un urma căruia şapte miliari americani au fost răniţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel