Ministerul rus al Apărării a comandat încă 50 de tancuri T-80BVM, chiar dacă acestea nu sunt foarte precise în lovirea ţintelor

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării, în cadrul forului tehnico-militar „Armata 2020”, a semnat un nou contract cu compania Omsktransmash pentru repararea și modernizarea tancurilor T-80BV şi aducerea acestora la standardul T-80BVM.

Compania, care face parte din congernul militar de stat Uralvagonzavod (UVZ), conform acordului, trebuie să repare mai mult de 50 de tancuri T-80BV şi să le aducă la standardul T-80BVM.

T-80BVM este o nouă versiune modernizată a tancului T-80BV, dezvoltată de uzina Omsk. Pe hârtie, actualizarea la standardul T-80BVM aduce îmbunătățiri semnificative tancului T-80BV. Inginerii din industria militară rusa  susţin că au îmbunătățit puterea de foc și capacitățile de apărare, dar și mobilitatea tancului, dând astfel echipajului un plus în ceea ce înseamnă controlul.

 

Contrar celor susţinute, noile tancuri rusești T-80BMV nu au reușit să-și atingă țintele în cadrul unei expoziții militare

 

La 24 august, în cadrul demonstrațiilor cu tehnică militară din poligonul Alabino – desfăşurate în timpul Forumului tehnico-militar internațional Armata-2020 – tancurile rusești T-80BVM nu au reușit să lovească țintele dispuse la distanțe mari.

La momentul respective, publicaţia Defence Blog, a relatat, pe baza analizării unui material video, ca tancul T-80BVM trebuia să lovească ținta cu rachete antitanc ghidate tip 9M119 Refleks, dar au fost unele probleme tehnice, iar echipajul nu a reușit să facă acest lucru.

T-80BVM reprezintă varianta rusească modernizată a tancului T-80BV și a fost introdus pentru prima dată în înzestrarea forțelor armate ruse în 2019, la o brigadă motorizată subordonată Flotei de Nord.

Armamentul de la bordul tancului constă într-un tun calibru 125 mm cu care pot fi lansate și rachete antitanc ghidate, o mitralieră antiaeriană (tip NSVT) calibru 12,7 mm și o mitralieră (tip PKT) calibru 7,62 mm jumelată cu tunul.

Muniția întrebuințată de T-80BVM include sistemul de rachete Refleks, destinate distrugerii tancurilor protejate cu blindaj exploziv reactiv (explosive reactive armour – ERA) și a țintelor aeriene care zboară la mică înălțime, cum ar fi elicopterele.

În demonstrația din poligonul Alabino, racheta tip 9M119 ghidată prin laser, trebuia să lovească o țintă situată la o distanță de 2.700 m.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel