Un prim pas. România va deține, prin Romaero, un centru de echipare și mentenanță pentru elicoptere Black Hawk

ROMAERO S.A. și Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, vor semna joi un Memorandum de Înțelegere. Acesta va sta la baza colaborării între cele două companii, în vederea înființării în România a unui Centru Regional de Echipare și Întreținere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.

„Concretizarea parteneriatului industrial reprezintă o oportunitate majoră pentru industria românească de apărare. Conform acordului, România ar urma să găzduiască primul centru regional de echipare și mentenanță Black Hawk, valorizând capacitățile logistice ale bazei de mentenanță Romaero și experiența specifică a companiei în întreținerea de aeronave, precizează Romaero.

Black Hawk, cel mai răspândit elicopter multi-rol și multi-misiune din lume,  ar urma să fie echipat de Romaero atât pentru misiuni militare, cât și pentru operațiuni de căutare și salvare, servicii medicale de urgență, comandă și control sau transport oficial. 

Elicopterele Black Hawk vor fi livrate pentru finalizare de către Romaero din fabrica PZL Mielec, Polonia, cea mai mare capabilitate de producție a Lockheed Martin din afara SUA.

Memorandumul va fi semnat în cadrul evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum 2020” care va avea loc joi, 3 septembrie. La ceremonie vor participa și Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ambasadorului Statelor Unite la București, E.S. Adrian Zuckerman, Adjunctului Ambasadorului Poloniei în România, Natalia Piotrowska și Secretarului de Stat pentru industria de apărare, Cristian Simu. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel