Știrile zilei: Avioane neidentificate ar fi neutralizat trei sisteme Hawk ale Turciei; Bundeswehr achiziționează rachete ghidate; Arestare și acuze de înaltă trădare în Rusia

DefenseRomania Team / 08 iul 2020 / 08:46

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de marți, 7 iulie.

1. Germania achiziționează rachete ghidate

Armata Germaniei intenționează să achiziţioneze un lot de noi rachete ghidate pentru lansatorul de rachete M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System).

 

2. Turcii ar fi pierdut trei sisteme Hawk

Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți', alte surse vorbesc de aeronave Rafale.

 

3. Conflict între Rusia și Marea Britanie

Moscova a ameninţat că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra împotriva a 49 de persoane şi organizaţii, dintre care 25 din Rusia, în cadrul unui nou mecanism de pedepsire a încălcărilor drepturilor omului.

 

4. Israelul a lansat un nou satelit de spionaj

Ministerul israelian al Apărării a anunțat lansarea cu succes a unui nou satelit de spionaj, despre care afirmă că va furniza supraveghere de înaltă calitate pentru serviciile militare de informaţii.

 

5. Consilierul lui Rogozin, arestat de FSB în Rusia pentru „înaltă trădare”

Ivan Safronov, consilier al şefului Agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a fost arestat de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), fiind acuzat de "înaltă trădare" în beneficiul unei ţări NATO.

 

6. Noi informații despre luptele dintre chinezi și indieni: Armata Indiei a fost copleșită numeric

Jurnaliștii de la Reuters au luat legătura cu rudele mai multor militari indieni uciși în confruntările dintre chinezi și indieni la frontieră, dar și cu soldați care au participat la recuperarea celor decedați.

 

7. Un partid din Rusia vrea referendum pentru includerea Transnistriei în Federația Rusă

Un partid din Rusia a prezentat programul electoral în care apare inițiativa de a organiza un referendum cu privire la recunoașterea Transnistriei și includerea regiunii separatiste în componența Rusiei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy