Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS

S.I. Catalin / 07 iul 2020 / 13:53
Sistemul de rachete cu capacitate de lansare multiplă  MARS M270 MLRS al armatei germane
Sistemul de rachete cu capacitate de lansare multiplă MARS M270 MLRS al armatei germane

Armata Germaniei, cunoscută sub denumirea de Bundeswehr, intenționează să achiziţioneze un lot de noi rachete ghidate pentru lansatorul de rachete M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System), cunoscut în Germania ca MARS II.

Potrivit unui comunicat de presă, emis la 2 iulie de Bundeswehr, Bundestagul – parlamentul federal unicameral al Republicii Federale Germania – a aprobat achiziția de noi rachete MARS II.

Contractul de achiziţie este evaluat la aproximativ 213 de milioane de euro (239 de milioane de dolari) și acoperă furnizarea a 1.818 rachete ghidate către Bundeswehr.

Potrivit MilitaryLeak, aceste rachete sunt lansate de lansatorul de rachete MARS II și pot atinge ținte aflate la o distanţă de până la 80 de kilometri distanță.

De asemenea, până în 2023, anul în care Germania va prelua conducerea forţei de intervenţie rapidă a NATO (Very High Readiness Joint Task Force), VJTF – 170 de rachete ghidate ale sistemului de apărare anti-aeriană Patriot, din inventarul Bundeswehr, vor fi modernizate.

În prezent, armata germană are în total 38 de sisteme MARS (M270) MLRS (sistem de rachete cu capacitate de lansare multiplă). MARS II / LRU este versiunea european a sistemului M270, fabricat de Statele Unite pentru Germania, Italia și Franța. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy