Ministerul israelian al Apărării a lansat un nou satelit de spionaj ca să monitorizeze activitatea Iranul (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul israelian al Apărării a anunțat, ieri, lansarea cu succes a unui nou satelit de spionaj, despre care afirmă că va furniza supraveghere de înaltă calitate pentru serviciile militare de informaţii.

Guvernul israelian și Israel Aerospace Industries (IAI) au efectuat luni lansarea satelitului de recunoaștere Ofek 16, folosind o rachetă Shavit-2. Israel și-a dezvoltat capabilitățile de supraveghere pentru a putea monitoriza acţiunilor ostile ale unor state din regiune, precum Iran, al cărui program nuclear este văzut de Israel, de ani buni, drept o amenințare a securității naționale, potrivit Defence Blog și RFE/RL.

„Vom continua să întărim și să menținem capabilitățile Israelului pe fiecare front, în orice loc", a afirmat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz.
Rețeaua de sateliți îi oferă posibilitate Israelului să supravegheze întreg Orientul Mijlociu, inclusiv Iranul, potrivit 

Benny Gantz a arătat că „superioritatea tehnologică și capabilitățile de a obține informații sunt esențiale pentru securitatea Israelului".

El nu a oferit detalii suplimentare despre misiunea noului satelit, dar radioul public israelian afirmă că va fi folosit pentru a monitoriza activitățile nucleare ale Iranului.

Ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, a confirmat, pe 6 iulie, că Israelul acționează pentru a opri amenințarea nucleară reprezentantă de Iran.

Ashkenazi a făcut aceste comentarii în contextul unei serii de incidente misterioase ce au afectat facilitățile iraniene, inclusiv la Natanz unde se află principala facilitate de îmbogățire a uraniului din Iran.

„Avem o politică de termen lung pe perioadă mai multor administrații de a nu permite Iranului să aibă capabilități nuclare", a afirmat oficialul citat de Jerusalem Post.

„Luăm acțiuni care mai bine rămân nespuse", a mai precizat el. Iranul neagă că acțiunile sale nucleare au vreo componentă militară.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel