Încălcarea drepturilor omului. Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra

S.I. Catalin |
Data publicării:

Moscova a ameninţat luni că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra împotriva a 49 de persoane şi organizaţii, dintre care 25 din Rusia, în cadrul unui nou mecanism de pedepsire a încălcărilor drepturilor omului, relatează AFP.

,,Rusia îşi păstrează dreptul de a lua măsuri de represalii în legătură cu decizia ostilă a Regatului Unit", a indicat într-un comunicat ambasada Rusiei la Londra.

Ministerul de Externe de la Londra a publicat o 'listă neagră' ce include numele a 25 de ruşi implicaţi în moartea în detenţie, în 2009, a lui Serghei Magniţki, după ce a denunţat o amplă reţea de corupţie.

Printre cei 25 se află Aleksandr Bastrîkin, şeful puternicei Comisii de anchetă, organism ce depinde direct de Kremlin, responsabil cu principalele anchete în Rusia.

Pe listă figurează şi 20 de saudiţi suspectaţi de implicare în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, în 2018, la Istanbul.

 

SUA salută primele sancţiuni post-Brexit anunţate de Londra

 

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a salutat luni primele sancţiuni anunţate de Regatul Unit de la ieşirea sa din Uniunea Europeană şi care vizează impunerea de sancţiuni împotriva a 49 de persoane şi organizaţii, în majoritate din Rusia şi Arabia Saudită, măsuri introduse în cadrul unui nou mecanism pus în aplicare de Londra pentru a pedepsi încălcări ale drepturilor omului, relatează AFP.

"Aceste sancţiuni marchează începutul unei noi ere pentru politica de sancţiuni britanică şi cooperarea dintre cele două democraţii ale noastre", a afirmat şeful diplomaţiei americane, potrivit unui comunicat.


 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel