Armata ucraineană a primit noi drone kamikaze AQ 400 Scythe: Au o rază de acțiune impresionantă de 750 km

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană a primit primul lot de noi drone AQ 400 Scythe. Acest lucru este evidențiat de fotografiile publicate de Terminal Autonomy, o companie ucraineana care a fost cunoscută anterior sub numele de startup-ul One Way Aerospace. Într-o declarație oficială, compania a anunțat, de asemenea, finalizarea cu succes a achizițiilor echipamentelor care vizează producția în masă a acestor drone kamikaze cu rază lungă de acțiune.

De asemenea, compania a evidențiat progresele înregistrate în prezent în ceea ce privește implementarea producției în serie pentru această clasă de drone. Capacitatea inițială de producție pentru dronele AQ 400 Scythe se ridică la 100 de unități în fiecare lună, cu planuri ambițioase de a crește această rată a producţiei de cinci ori - până la 500 de unități/lună. Cu toate acestea, calendarul specific pentru această extindere a producției rămâne neclar. 

Se pare că Terminal Autonomy și-a atins obiectivul de a crea un mijloc de distrugere accesibil și produs în masă cu proiectul AQ 400 Scythe. Capabilitățile versatile ale acestei drone ar putea spori considerabil capacitățile de luptă ale Forțelor Armate Ucrainene. 

AQ 400 Scythe se mândrește cu o rază de acțiune impresionantă de 750 km, oferind potențialul de a ținti cu uşurinţă facilitaţi strategice din Federația Rusă, având în vedere rata de producție asumată de ucraineni de sute de drone pe lună. 

Greutatea la decolare a dronei este de 100 kg, iar o parte considerabilă, 32 kg, constituie focosul [întreaga încărcătură utilă este de 43 kg]. Această greutate poate fi mărită la 70 kg prin limitarea razei de zbor. În mod semnificativ, focosul acestei drone egalează, dacă nu chiar depășește, sarcină utilă de 40 kg transportată de dronele kamikaze Shahed [Geran-2] utilizate în prezent de Rusia împotriva Ucrainei. 

În plus față de caracteristicile sale impresionante, drona AQ 400 Scythe are o anvergură a aripilor de 2,3 m și atinge o viteză de croazieră de 144 km/h. Dacă este echipată cu focos de 32 kg, aceasta poate rămâne în aer până la 6,5 ore. Opțiunile de lansare a dronei sunt multiple; aceasta poate fi lansata cu catapultă sau clasic. 

Există posibilitatea că drona AQ 400 Scythe să fie deja utilizată pe câmpul de luptă. Frecvența recentă a atacurilor cu drone efectuate de ucraineni asupra facilitaţilor militare ruse din Crimeea, ridică multe semne de întrebare în acest sens. De asemenea, este plauzibil ca și alte drone cu rază lungă de acțiune aflate în serviciul forțelor ucrainene să fie responsabile pentru aceste atacuri. 

Deși compania Terminal Autonomy achiziționează anumite componente din afara Ucrainei, proiectul are ca prioritate o localizare maximă a producției în interiorul granițelor Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel