Tiger Airbus. Franața și Germania, renașterea cooperării

Darius Muresan |
Data publicării:
tiger airbus
tiger airbus

Compania MBDA a anunțat detalii despre o renaștere a cooperării franco-germane în sectorul rachetelor ghidate prin dezvoltarea comună a unei soluții ușoare de rachete sol-aer pentru elicopterul Tiger Airbus.

În paralel, Legea de planificare militară franceză 2019-25, prezentată în februarie 2018, prevede de asemenea o capacitate EMM în cadrul viitoarei rachete de tactică aeriană (Future Tactical Futur - MAST- F), cu intenția ca programul să fie lansat împreună cu Germania.

Franța și Germania au obiective similare pentru o nouă armă anti-tanc (ATGM): Franța înlocuiește AGM-114 Hellfire și Germania racheta HOT 3 (Haut subsonique Optiquement Téléguidé 3). Ambele țări ar putea să se îndrepte spre cerințele de upgrade și arme pentru programul Tiger Mk III.

"Soluția EMM pentru această cerință provine dintr-un acord de cooperare industrială între MBDA din Franța și MBDA din Germania pentru a vedea ce ar putea fi refolosite din tehnologiile existente în cadrul companiei și unde este nevoie de dezvoltare", a declarat un oficial al industriei, potrivit janes.com.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel