Tiger Airbus. Franața și Germania, renașterea cooperării

Darius Muresan / 12 mai 2018 / 17:16
tiger airbus
tiger airbus

Compania MBDA a anunțat detalii despre o renaștere a cooperării franco-germane în sectorul rachetelor ghidate prin dezvoltarea comună a unei soluții ușoare de rachete sol-aer pentru elicopterul Tiger Airbus.

În paralel, Legea de planificare militară franceză 2019-25, prezentată în februarie 2018, prevede de asemenea o capacitate EMM în cadrul viitoarei rachete de tactică aeriană (Future Tactical Futur - MAST- F), cu intenția ca programul să fie lansat împreună cu Germania.

Franța și Germania au obiective similare pentru o nouă armă anti-tanc (ATGM): Franța înlocuiește AGM-114 Hellfire și Germania racheta HOT 3 (Haut subsonique Optiquement Téléguidé 3). Ambele țări ar putea să se îndrepte spre cerințele de upgrade și arme pentru programul Tiger Mk III.

"Soluția EMM pentru această cerință provine dintr-un acord de cooperare industrială între MBDA din Franța și MBDA din Germania pentru a vedea ce ar putea fi refolosite din tehnologiile existente în cadrul companiei și unde este nevoie de dezvoltare", a declarat un oficial al industriei, potrivit janes.com.

[citeste si]

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy