Thales dublează producția de vehicule Hawkei în Australia

Eduard Pascu / 21 apr 2020 / 12:54

Compania franceză de echipamente de apărare, Thales, a anunțat că dublează producția de vehicule Hawkei la unitatea Bendigo din Australia, transmite Defence Blog.

Thales livrează forțelor armate australiene o nouă generație de vehicule blindate. Luna trecută, un batalion de infanterie al armatei australiene a preluat mai multe vehicule blindate Hawkei 4×4.

„Menținerea lanțurilor de aprovizionare locale sunt vitale pentru industria australiană de apărare", se arată în mesajul transmis pe Twitter de Thales.

Hawkei îndeplinește cerințele forțelor de apărare pentru un vehicul mobil și integrat, capabil să ofere protecție echipajului față de dispozitivele explozive improvizate, mine și ambuscade. Vehiculul are sarcina utilă de 3 tone și este conceput pentru a răspunde cerințelor forțelor terestre la nivel mondial.

Hawkei poate fi transportat pe cale aeriană și parașutat din avioane C-130 Hercules sau cu alte aeronave de marfă standard. Are o viteză maximă de 100 km/h și o autonomie de peste 1.000 de km.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy