Thales a prezentat radarul Ground Observer 20 Multi-Mission, cea mai nouă tehnologie pentru detectarea UAV-urilor

 Ground Observer 20 Multi-Mission, sursă foto: Thales
Ground Observer 20 Multi-Mission, sursă foto: Thales

Thales prezintă un nou radar pentru forțele armate, dotat cu tehnologie unică pentru supraveghere simultană terestră și la altitudini joase și care oferă detectare avansată a aeronavelor fără pilot (UAV), în special a dronelor de mici dimensiuni.  

• Radarul Ground Observer 20 Multi-Mission (GO20 MM) este echipat cu tehnologie de supraveghere 3D continuă la 360°, care poate urmări și clasifica automat întregul spectru de amenințări. De la UAV-uri și elicoptere care zboară la altitudini joase, la insurgenți care se deplasează pe jos și vehicule militare, radarul permite detectarea simultană a tuturor amenințărilor. 

• Esențial pentru a câștiga secunde decisive în lansarea contra-măsurilor (C-UAV), radarul oferă protecție trupelor care staționează, aflate în mișcare sau în misiune pe câmpul de luptă.

„Cu experiență dovedită în domeniul radarelor terestre, Thales prezintă cea mai recentă inovație în domeniu: radarul GO20 MM. Combinând în mod unic supravegherea terestră și la altitudini joase, radarul oferă detectare avansată a UAV-urilor și clasificare automată”, precizează Thales, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

„Conștientizarea situației pe câmpul de luptă este esențială pentru menținerea avantajului tactic. Cu toate acestea, apariția noilor tehnologii este mereu o provocare. Numărul tot mai mare de sisteme aeriene fără pilot (UAV), în special dronele de mici dimensiuni, modifică raportul de forțe pe câmpul de luptă. Folosirea la scară largă și evoluția constantă a capabilităților UAV, în ceea ce privește autonomia, sarcina utilă și sistemul de navigație, crește nivelul acestei amenințări de la o zi la alta”, arată sursa citată.

„Oferind supraveghere pentru întreg spectrul de amenințări din teren, radarul GO20 MM are o acoperire 3D continuă la 360°. Radarul analizează un volum mare de date în 3D, cu rată mare de actualizare, permițând detectarea avansată și clasificarea automată a dronelor cu rază mare de acțiune, mai ales atunci când acestea nu reprezintă încă o amenințare, oferind secunde cruciale pentru implementarea contra-măsurilor.

Prin intermediul unei interfețe HMI Venus clare și simplu de folosit, operatorii recunosc automat o amenințare, câștigând timp prețios pentru a decide dacă e nevoie de contra-măsuri și care sunt acestea. În scenarii complexe, cum ar fi conflictele asimetrice, capacitatea de a clasifica automat și rapid oferă un avantaj tactic.

Datorită dimensiunii sale compacte și a configurației modulare, radarul GO20 MM este ușor de transportat și de pus în funcțiune. În cinci minute, doi soldați îl pot pregăti pentru o nouă misiune.

Radarul GO20 MM oferă forțelor armate și trupelor speciale multe ore de supraveghere și un nivel ridicat de protecție. Renunțând la opțiunea generatorului, Thales s-a asigurat că radarul GO20 MM este silențios și ușor transportabil”, a conchis Thales.

"Cu peste 50 de ani de experiență în radare și mii de radare terestre folosite în întreaga lume, Thales continuă să investească și să ofere avantaj tactic forțelor din teren. Având în vedere experiența solidă a tuturor radarelor terestre din portofoliul Ground Alerter și Ground Observer, acest ultim model adaugă o nouă dimensiune pentru detectarea avansată a dronelor și oferă sprijin superior pentru supremația pe câmpul de luptă”, a declarat Maja Velimirovic, director Land and Air Systems, Thales Germania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel