Test reușit cu versiunea rachetei Patriot care este și în dotarea Forțelor Aeriene Române

Gheorghiță Orjanu / 10 aug 2021 / 20:11

Compania americană Lockheed Martin și-a verificat, prin trageri de luptă, ultimele upgrade-uri la cele mai recente modele ale rachetelor Patriot.

Pe 9 august 2021, în testele de zbor din poligonul de rachete White Sands Missile Range, New Mexico, Lockheed Martin a demonstrat noile actualizări la interceptorul PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) și înalta fiabilitate a interceptorului PAC-3 Cost Reduction Initiative (CRI), se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

„Testele de zbor demonstrează modul în care continuăm să dezvoltăm PAC-3, pentru a ne asigura că rămânem pregătiți pentru câmpul de luptă al secolului 21, prezentând în același timp recordul nostru de fiabilitate în domeniu”, a declarat Brenda Davidson, vicepreședinte pentru programele PAC-3.

În timpul testelor, o rachetă PAC-3 MSE a interceptat cu succes o rachetă balistică tactică țintă, validând actualizările componentelor software și hardware atât ale rachetei, cât și ale lansatorului, upgrade-urile urmând să fie încorporate în producție anul viitor.

Într-un alt eveniment, două rachete PAC-3 CRI au interceptat fiecare cu succes, câte o rachetă balistică tactică țintă, în cadrul Programului de Supraveghere de Teren (Field Surveillance Program - FSP) al Forțelor Terestre americane (US Army), confirmând fiabilitatea și disponibilitatea interceptorilor PAC-3. Testul a marcat cea de-a 17-a și a 18-a interceptare reușită cu PAC-3 CRI FSP, reconfirmând capacitatea rachetei de a detecta, urmări și intercepta amenințările.

Primul test de zbor PAC-3 MSE în cadrul FSP este programat să se desfășoare la sfârșitul acestui an.

Paisprezece națiuni au ales interceptorii PAC-3 CRI și PAC-3 MSE pentru a oferi capacități de apărare antirachetă, se mai precizează în comunicatul Lockheed Martin.

Comentariul autorului: Armata României este înzestrată cu rachete antiaeriene Patriot din septembrie 2020, când primul sistem a intrat în dotarea Regimentului 74 PATRIOT.

În total, România a comandat șapte sisteme complete de nivel ”Configurație 3”, cea mai avansată momentan (Va fi urmată de ”Configutația 3+”.) , 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile TBM (GEM-T) și 168 de rachete PAC-3 MSE.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy