Test reușit cu versiunea rachetei Patriot care este și în dotarea Forțelor Aeriene Române

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Compania americană Lockheed Martin și-a verificat, prin trageri de luptă, ultimele upgrade-uri la cele mai recente modele ale rachetelor Patriot.

Pe 9 august 2021, în testele de zbor din poligonul de rachete White Sands Missile Range, New Mexico, Lockheed Martin a demonstrat noile actualizări la interceptorul PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) și înalta fiabilitate a interceptorului PAC-3 Cost Reduction Initiative (CRI), se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

„Testele de zbor demonstrează modul în care continuăm să dezvoltăm PAC-3, pentru a ne asigura că rămânem pregătiți pentru câmpul de luptă al secolului 21, prezentând în același timp recordul nostru de fiabilitate în domeniu”, a declarat Brenda Davidson, vicepreședinte pentru programele PAC-3.

În timpul testelor, o rachetă PAC-3 MSE a interceptat cu succes o rachetă balistică tactică țintă, validând actualizările componentelor software și hardware atât ale rachetei, cât și ale lansatorului, upgrade-urile urmând să fie încorporate în producție anul viitor.

Într-un alt eveniment, două rachete PAC-3 CRI au interceptat fiecare cu succes, câte o rachetă balistică tactică țintă, în cadrul Programului de Supraveghere de Teren (Field Surveillance Program - FSP) al Forțelor Terestre americane (US Army), confirmând fiabilitatea și disponibilitatea interceptorilor PAC-3. Testul a marcat cea de-a 17-a și a 18-a interceptare reușită cu PAC-3 CRI FSP, reconfirmând capacitatea rachetei de a detecta, urmări și intercepta amenințările.

Primul test de zbor PAC-3 MSE în cadrul FSP este programat să se desfășoare la sfârșitul acestui an.

Paisprezece națiuni au ales interceptorii PAC-3 CRI și PAC-3 MSE pentru a oferi capacități de apărare antirachetă, se mai precizează în comunicatul Lockheed Martin.

Comentariul autorului: Armata României este înzestrată cu rachete antiaeriene Patriot din septembrie 2020, când primul sistem a intrat în dotarea Regimentului 74 PATRIOT.

În total, România a comandat șapte sisteme complete de nivel ”Configurație 3”, cea mai avansată momentan (Va fi urmată de ”Configutația 3+”.) , 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile TBM (GEM-T) și 168 de rachete PAC-3 MSE.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel