Terorism Italia, lovitură pentru ISIS și Al Nusra. Rețele financiare, destructurate

Victor Ionescu |
Data publicării:

Serviciile speciale din Italia au anunțat destructurarea unei rețele internaționale de trafic cu migranți. Contrababndiștii finanțau prin sumele încasate de la emigranți grupările ISIS și Al Nusra.

Un judecător din nordul Italiei a emis 14 mandate de arestare pentru membrii rețelei, suspectați de spălarea banilor, asociere cu grupurile teroriste și conspirație pentru finanțarea terorismului. Din cei reținuți de forțele de ordine, 11 s-au născut în Siria și trei au fost marocani, locuind în Italia, Suedia și Ungaria.

Anchetatorii au investigat operațiuni de spălare de bani, identificând o sumă de aproximativ două milioane de euro (2,4 milioane de dolari), din care erau finanțate cheltuieli ale organizației teroriste Al Nusra. Cunoscută ca Frontul Nusrei, aceasta a rupt legătura cu al-Qaeda, schimbându-și numele în 2016, când a pus pe picioare o nouă rețea de grupări islamiste.

Cele mai importante finanțări au venit din contrabanda la granița cu în Italia. Statisticile ONU arată că peste 600.000 de migranți au ajuns pe plajele italiene în ultimii patru ani.

Din declarațiile oficialităților italiene, se pare că banii s-ar fi îndreptat către Frontul Nusra și ISIS pentru a cumpăra arme, autovehicule de transport și de luptă. Deși nu este clar dacă fondurile puteau fi folosite pentru atacuri în Europa, destructurarea celulei de finanțare a celor două organizații terorirste contribuie la securitatea pe continent și la reducerea valului de migranți transbordați peste Marea mediterană în Europa. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel