Tensiuni între China și SUA. Acuze de ”intimidare” militară. Primele consecințe

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a declarat că desfășurarea forțelor militare de către China în Marea Chinei de Sud sunt tentative de "intimidare și coerciție".

Mattis a transmis că decizia de a nu invita marina Chinei la un exercițiu naval multinațional este un răspuns direct la aceste acțiuni.

La Summitul din Singapore, care reunește miniștrii apărării din zona Indo-Pacifică, personal militar și experți în securitate, James Mattis a declarat, de asemenea, că aceste desfășurări militare ale Chinei sunt în contradicție cu reasigurările președintelui Xi Jinping, din 2015, care transmitea că țara sa nu va militariza Marea Chinei de Sud, informează Defense News.

Mattis a confirmat din nou că decizia recentă de a retrage invitația Marinei Armatei de Eliberare a Poporului din China pentru participarea la următorul exercițiu RIM Pacific ce va avea loc în iunie în Hawaii, este o consecință directă a acestor desfășurări militare chineze în Marea Chinei de Sud. 

China este acuzată că a instalat rachete pe trei insule din Marea Chinei de Sud, acțiune prin care urmărește să-și afirve suveranitatea asupra mai multor insule pe care le revendică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel