TCG Piri Reis, primul submarin turc, lansat la apă în prezența lui Erdogan - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele turc Erdogan, în timpul discursului din cadrul ceremoniei de prezentare - decembrie 2020-  a submarinului turc TCG Piri Reis. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia
Președintele turc Erdogan, în timpul discursului din cadrul ceremoniei de prezentare - decembrie 2020- a submarinului turc TCG Piri Reis. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

Ankara a lansat la apă primul submarin turc în cadrul unei ceremonii la care a participat și președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Este vorba de submarinul TCG Piri Reis din clasa 214. Ceremonia a avut loc la șantierul naval Golcuk din Turcia.

Președintele Erdogan a precizat, potrivit celor de la Defence and Tehnology, că începând de anul viitor va intra anual câte un submarin în serviciul Turciei. Sursa citată amintește că proiectul construcției submarinului TCG Piri Reis a început în urmă cu patru ani.

(w670) Lansarea s

 

TCG Piri Reis, primul submarin turc

 

Prin construcția de noi submarine, Turcia urmărește să sporească capacitatea Marinei turce, cu implicarea activă a industriei de apărare de la Ankara.

În cadrul aceleiași ceremonii, Turcia a început oficial și construcția următorului submarin, TCG Hizir Reis.

Lansarea Piri Reis este abordată și de cei de la Navy Recognition. Noul submarin are un volum de 1.850 de tone. Submarinul are o lungime de aproximativ 68 de metri și o lățime de aproximativ 6 metri iar personalul va fi format din 40 de oameni.

Sursa citată amintește că noul submarin lansat de Turcia este doar primul dintr-un amplu program de construcție de submarine. Sub comanda Turciei, până în 2027, urmează să intre alte șase submarine.

CITEȘTE ȘI: Turcia își sporește capacitatea de luptă. Program naţional pentru construcţia de submarine

 Imagini video de la lansarea submarinului turc TCG Hizir Reis:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel