Tancurile T-72, T-55 și T-62 au oprit ofensiva turcă în Siria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Syrian Arab Army (SAA) a lansat o mișcare în trei zone pe teritoriul controlat de kurzi, în nord-estul țării, în încercarea de a umple vidul de putere lăsat de retragerea bruscă a trupelor americane, transmite Jane.

Retragerea SUA, anunțată de președintele Donald Trump pe 6 octombrie, și ofensiva turcă ulterioară i-a determinat pe kurzii sirieni să solicite protecția de la Damasc și de la Moscova. Forțele Democrate Siriene, dominate de kurzi (SDF), au anunțat un acord pe 13 octombrie, spunând că SAA se va desfășura de-a lungul graniței siriano-kurde pentru a ajuta la combaterea forțelor turcești și a grupurilor rebele aliate, acum cunoscute sub numele de Syrian National Army (SNA).

În acea noapte, o coloană SAA echipată cu tancuri T-72 și însoțită de Poliția Militară Rusă a înaintat la marginea orașului Manbij, pe partea de vest a Eufratului, pentru a stopa o tentativă turcească care amenința să captureze orașul. Trupele siriene s-au mutat apoi în Kobani (Ayn al-Arab) pe granița turcă la nord, după ce trupele americane au plecat la 16 octombrie.

În același timp, o altă coloană SAA cu opt tancuri T-55 și T-62 s-au deplasat în zona pe care kurzii o dețineau în partea de vest a Eufratului în jurul orașului Al-Tabqah și au pornit peste râu pentru a se muta la Ayn Issa, 65 km spre nord. A urmat o coloană de lansatoare de rachete BM-21

O coloană mai mică din garnizoana SAA de la Al-Hasakah, care a fost izolată de când statul islamic a preluat teritoriul înconjurător în 2013-2014, s-a mutat pentru a ocupa poziții în jurul orașului Tal Tamr, în nord-vest. Imaginile disponibile au indicat că această coloană era formată numai din infanterie cu SUV-uri.

Garnizoana SAA asemănătoare izolată în orașul Al-Qamishli la est de graniță nu a făcut nicio mișcare aparentă.

Vezi și: Trupele siriene s-au apropiat la 30 de kilometri de forțele turce

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel