Trupele siriene s-au apropiat la 30 de kilometri de forțele turce

Eduard Pascu |
Data publicării:

Trupele armatei siriene au intrat în Tabqah, Ain Issa și Tel Tamer în nord-estul Siriei, după ce guvernul Damasc a ajuns la un acord cu kurzii din regiune pentru a desfășura trupe în zonă, a informat presa de stat, transmite agenția Tasnim.

Deplasarea efectuată luni la Tabqah, lângă orașul Raqqah restabilește poziția Siriei într-o zonă care se află o centrală hidroelectrică de importanță majoră. Televiziunea de stat a prezentat imagini cu locuitori care salută intrarea trupelor armatei siriene.

Localitatea Tel Tamer se află la 35 km sud-est de orașul Ras al-Ain, care este în prezent sub controlul trupelor turce. Acesta din urmă se află pe o autostradă importantă din punct de vedere strategic, M4, care circulă de la est la vest. Forțele turcești au spus duminică că au preluat controlul asupra orașului Ras al-Ain.

Duminică, kurzii sirieni au încheiat un acord cu guvernul de la Damasc pentru desfășurarea forțelor armate siriene în apropierea frontierei de nord, după ce trupele americane au părăsit regiunea înaintea incursiunii turcești, a informat Press TV.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis că avioanele de vânătoare ale SUA au vizat o coloană de trupe siriene care se deplasau din orașul Raqqah, într-o  încercare aparentă de a împiedica desfășurarea acestora către nord.

Armata americană a încercat, de asemenea, să împiedice deplasarea forțelor siriene și rusești în apropiere de Manbij, a declarat grupul de monitorizare al războiului din Londra.

Autoritățile kurde au declarat că acordul „deschide calea spre eliberarea restului orașelor siriene din nord-vest precum Afrin, ocupate de armata turcă”.

Incursiunea forțelor turcești

 

Ankara spune că operațiunea este menită să elimine militanții YPG, coloana vertebrală a grupului militant SDF susținut de SUA, pe care Turcia îl consideră terorist legat de militanții locali ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Locuitorii orașului din nordul provinciei Qamishli au salutat duminică anunțul legat de desfășurarea trupelor siriene.

Duminică, președintele turc, Tayyip Erdogan, a spus că incursiunea Turciei se va întinde de la Kobani în vest până la Hasakeh în est, urmând să treacă aproximativ 30 km pe teritoriul sirian.

Observatorul a spus duminică mai devreme că trupele turcești au intrat în Suluk, la aproximativ 10 km de granița Turciei.

Până acum, trupele turce au preluat controlul asupra unui teritoriu de 109 km pătrați, inclusiv 17 sate din jurul orașului Tel Abyad și patru sate din jurul orașului Ras al-Ain, a spus Erdogan.

Vezi și: Damascul trimite trupe în nordul Siriei în faţa ofensivei turce 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel