Numărul limitat de tancuri Abrams furnizate de SUA nu a schimbat situația pe câmpul de luptă din Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un militar al armatei SUA ajustează ținta unui tanc M1A2 Abrams SEPv2. Sursa Foto: U.S. Army National Training Center.
Un militar al armatei SUA ajustează ținta unui tanc M1A2 Abrams SEPv2. Sursa Foto: U.S. Army National Training Center.

Numărul limitat de tancuri Abrams, trimise de Statele Unite Ucrainei, nu a reușit să aibă un impact semnificativ pe câmpul de luptă, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. În cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai presei africane, care a fost ulterior publicată pe contul său oficial de Facebook, Zelenski a făcut această dezvăluire. 

În timpul conferinţei, Zelenski a recunoscut diversitatea tancurilor pe care le au la dispoziție Forţele Armate Ucrainene, de la Leopard, Challenger și Abrams importate până la T-72, ușor de găsit.

"Abrams" nu face excepție. Este un tanc de înaltă calitate. Nu avem prea multe, ca să fiu sincer cu dumneavoastră. Abrams este primul exemplu de astfel de tanc", a precizat Zelenski, potrivit publicaţiei ucrainene Focus.ua.

În continuare, Zelenski a mutat accentul pe performanțele Abrams pe câmpul de luptă, clarificând că nu calitatea tancului este cea care îi împiedică succesul, ci mai degrabă numărul limitat.

,,Suntem dornici să ne consolidăm relațiile cu SUA și așteptăm cu nerăbdare să primim mai multe livrări. Cu toate acestea, în acest moment, îmi este greu să afirm că tancurile Abrams joacă un rol principal pe câmpul de luptă din cauza numărului mic de exemplare", a declarat Zelenski.

În septembrie, SUA au făcut publică trimiterea primului transport de tancuri Abrams către Ucraina, îndeplinind astfel un angajament luat la începutul anului.

Potrivit unui anunț recent făcut de Statele Unite, toate cele 31 de tancuri Abrams promise Kievului de către administrația președintelui Joe Biden au ajuns în Ucraina.

Anterior, mai mulţi oficiali militari americani, dar şi analişti militari au precizat în repetate rânduri că, deși sosirea Abrams este cu siguranță un semn binevenit pentru Kiev și ar putea ajuta la consolidarea unor câștiguri, este puțin probabil că aceste tancuri să modifice semnificativ peisajul strategic într-un timp scurt.

De asemenea, au fost nenumărate declaraţii cu privire la faptul că Abrams probabil că nu va avea un efect atât de mare asupra luptei actuale ca și rachetele cu rază lungă de acțiune și apărarea aeriană, cel puțin până când va avea loc o breșă în liniile de apărare rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel