Tancuri românești TR-85 și vehicule de luptă americane Bradley au efectuat trageri reale (Foto)

A fost zi de foc în poligonul Smârdan unde grupul de luptă format din militari români, americani şi polonezi a executat un LFX (Live Fire Exercise, exerciţiu tactic cu trageri de luptă reale) interarme în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

În perioada 16-24 martie, aproximativ 500 de militari aparţinând Armatei României, Statelor Unite ale Americii şi Poloniei s-au instruit în comun la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului "Justice Eagle 21.1".

Tragerile de luptă reale au avut loc în cursul zilei de 23 martie și au avut ca obiectiv antrenarea şi evaluarea structurilor participante.

Potrivit MApN, tragerile de luptă cu muniţie reală s-au executat cu tancuri TR-85, vehicule de luptă ,,Bradley”, transportoare blindate ,,Rosomak”, MLI-84 ,,Jderul” şi obuziere calibru 152 mm.

Activitatea a avut loc în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, şefului de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, colonel Marian Niculae, personalului militar din cadrul comandamentelor naţiunilor membre NATO şi reprezentanţilor din cadrul unităţilor participante la exerciţiu.

La finalul exerciţiului, şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, a felicitat militarii participanţi.

În perioada 16-24 martie, aproximativ 500 de militari aparţinând Armatei României, Statelor Unite ale Americii şi Poloniei s-au instruit în comun la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului ,,Justice Eagle 21.1”. Grupul de luptă constituit pentru desfășurarea exercițiului este comandat de locotenent-colonel Neil Hollenbeck, locțiitor fiind comandantul Batalionului 341 Infanterie ,,Constanța", locotenent-colonel Marcel Dreghici.

 

Zi de foc în poligonul Smârdan Grupul de Lupta format DIN Militari romani, americani ȘI un polonezi LFX ... onu executat </ p> publicata de Armata României pe & nbsp ; Miercuri, 24 martie 2021 </ blockquote> </ div>

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel