Tancuri Leopard 1 pentru Forțele Armate Ucrainene: Compania Rheinmetall spune că primele livrări pot avea loc în șase săptămâni

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană de armament Rheinmetall are în vedere să livreze Ucrainei și tancuri Leopard, nu doar mașini de luptă pentru infanterie Marder.

Este vorba de tancuri de tipul A1 scoase din înzestrarea Forțelor Armate ale Germania, pe care producătorul german de armament le pune la dispoziția Ucrainei, a informat Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall, pentru publicația Handelsblatt.

„Primul Leopard 1 ar putea fi livrat în șase săptămâni”, conform lui Papperger, întregul lot urmând să fie trimis în trei luni. Condiția prealabilă pentru transfer este aprobarea guvernului federal.

În total, este vorba despre furnizarea a până la 50 de tancuri de tipul Leopard 1, predecesorul lui Leopard A2 aflat în înzestrarea Bundeswehrului. Potrivit publicației ucrainene Defense Expres, în depozitele germane se află aproximativ 100 de unități Leopard 1A5 dezafectate.

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a subliniat, luni, în marja unei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE, la Luxemburg, că Ucraina are nevoie de mai mult material militar - inclusiv de arme grele. „Acum nu este timpul pentru scuze, acum este timpul pentru creativitate și pragmatism”, a subliniat Baerbock.

În afară de tancuri, Ucraina și Germania negociază achiziționarea 100 de obuziere autopropulsate PzH 2000 și a 30 mașini de luptă pentru infanterie Marder.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel