Tancul mediu de luptă KAPLAN MT, fabricat de Turcia și Indonezia, dorit de mai multe ţări

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Producția în serie a tancului mediu KAPLAN MT, numit HARiMAU în Indonezia, rezultat în urma semnării unui acord de cooperare pe termen lung intre compania turcească de vehicule blindate FNSS și partenerul său compania indoneziană PT Pindad, a început. 

Iniţial, tancul mediu de luptă KAPLAN MT a fost dezvoltat pentru a răspunde cerințelor forțelor armate indoneziene, ca parte a unui acord de cooperare semnat intre compania turcească FNSS și compania indoneziană PT Pindad, la data de 30 aprilie, la IDEF 2019, Târgul Internațional pentru Industria de Apărare care a avut loc la Istanbul în perioada 30 aprilie - 3 mai 2019.

În tot acest timp cele două companii, care produc tancul mediul de luptă KAPLAN, au organizat noi întâlniri cu scopul de a găsi potenţiali clienţi intersaţi să cumpere acest tanc.

Primul prototip al tancului Kaplan MT a fost expus în timpul IDEF'17. Tancul a fost prezentat în Indonezia în timpul unei parade militare de Ziua Armatei Naționale în anul 2018.

Recent, Nail Kurt, director general și CEO al FNSS, a declarat pentru agenția turca de ştiri Anadolu (AA) că FNNS a încheiat, în Decembrie 2019, un contract pentru producția în serie a 18 tancuri KAPLAN MT, adăugând că un prototip a fost stabilit să fie livrat la sfârșitul anul acesta, în timp ce restul vehiculelor sunt prevăzute să fie livrate în 2021.

"Ne așteptăm la comenzi suplimentare în acest an și în 2021", a adăugat el.

Kurt a afirmat că tancul mediu de luptă KAPLAN MT este mult mai uşor decât un tanc principal de luptă, dar puterea de foc a acestuia este aproape echivalentă, adăugând că această caracteristică a tancului atrage noi clienți, datorită rentabilității ridicate într-un război asimetric.

Astfel, tancul dispune de o turelă CMI Cockerill 3105 care încorporează un tun Cockerill de 105mm, dar şi de un sistem automat de încărcare. Datorită acestor caracterisitici, KAPLAN MT are o putere de foc ridicată, în ciuda greutății sale relativ reduse de 32-35 tone.

Acest vehicul nu a fost dezvoltat doar pentru Indonezia, ci pentru a răspunde atât nevoilor Turciei cât și țărilor aliate, a spus el.

Se doreşte ca tancul KAPLAN MT să fie exportat în masa către alte ţări

Precizând că proiectul include transferul de tehnologie, Kurt a menționat că FNSS a oferit o licență companiei indoneziene, care să permită țării din Asia de Sud să realizeze contracte pentru exportul tancului KAPLAN MT. Kurt a menționat că cele două ţări, angajate în procesul de producţie a tancului mediul de luptă KAPLAN, poartă discuţii cu alte două ţări interesate să achiziţioneze acest tanc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel