Taiwanul vrea să primească mai repede de la SUA cele 66 de avioane F-16V

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16V Block 70
F-16V Block 70

La cinci luni după ce Taiwanul a transmis o cerere Statelor Unite pentru livrarea unor avioane de luptă F-16V, încă mai aşteaptă ca Washingtonul să aprobe cererea ce vizează cumpărarea a 66 de aparate de zbor, potrivit Defense World.

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-Wen și-a exprimat ieri speranța că Washingtonul va lua cât mai curând o decizie cu privire la cererea ce vizează cumpărarea a 66 de aparate F-16V, care vor costa în total între 7,76 şi 8,08 miliarde de dolari, incluzând pregătirea piloţilor şi rachete.

Vorbind la deschiderea unei expoziții de tehnologie aerospațială și de apărare din Taipei, Tsai a spus: „Sper, de asemenea, că guvernul american poate lua o decizie după ce își va finaliza procedura intern."

Ministerul Apărării din Taiwan a transmis o cerere Statelor Unite, în primul trimestru al acestui, pentru livrarea unor avioane de luptă F-16V, pentru a crește capacitățile de apărare aeriană a ţării, pe fondul provocării crescânde din partea Chinei.

Statele Unite sunt cel mai puternic aliat al Taiwanului și cel mai mare furnizor de armament al acestei ţări, nu mai în ultimele câteva luni Washingtonul a aprobat mai multe contracte de vânzare de tehnică şi echipamente militare, inclusiv tancuri și rachete. Cu toate acestea, Taipeiul este supărat de întârzierea autorizării vânzării celor 66 de avioane F-16V, deoarece China are în momentul de faţă o superioritate aeriană mult mai mare decât cea a Taiwan-ului.

Din câte se pare, întârzierea aprobării cererii Taiwan-ului s-ar datorat războiului comercial dintre SUA și China.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel