Taiwanul investește masiv în Forțele Navale. O primă corvetă cu tehnologie stealth a intrat în serviciu și a fost demarată producția în masă

Taiwanul ar putea deveni un furnizor de arme pentru democrațiile occidentale, a declarat marți președintele Tsai Ing-wen, care a lăudat capacitatea industriei în proiectarea armelor.

Președintele Tsai Ing-wen a făcut o prioritate din dezvoltarea apărării insulei revendicate de China, în fața unei provocări militare tot mai mari din partea Beijingului, care nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

În timp ce forțele aeriene din Taiwan au beneficiat de investiții, cum ar fi avioanele F-16 noi sau modernizate, marina este următorul obiectiv al președintelui Tsai, cu submarine aflate deja în diferite stadii de fabricație și prin intrarea în serviciu a primei corvete stealth, transmite defense-aerospace.

Noile corvete din clasa Tuo Chiang au fost numite de marina din Taiwan "ucigașul de portavioane" datorită capacității de a transporta și lansa rachete anti-nave. Conform sursei citate acestea pot transporta și rachete antiaeriene Sky Sword.

Președintele Tsai Ing-wen a spus că a fost demarată producția în masă a navelor din clasa Tuo Chiang și alături de noul vas de luptă împotriva minelor vor descuraja atacurile și vor crește capacitatea de cercetare și dezvoltare a Taiwanului.

Dezvoltarea proiectului Tuo Chiang a început în anul 2010. În 2011, a fost aprobat un buget de 853,4 milioane de dolari SUA pentru finanțarea construcției a până la 12 nave. În 2012 a început construcția unui prototip, iar pe 14 martie 2014 a primit botezul sub numele de ROCS Tuo Chiang (PGG-618).

În 2019 au început lucrările pentru prima dintre cele douăsprezece nave cu un deplasament de 600 de tone pentru Paza de Coastă.

Citește și: Taiwanul începe construcția primului submarin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy