Taiwanul investește masiv în Forțele Navale. O primă corvetă cu tehnologie stealth a intrat în serviciu și a fost demarată producția în masă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Taiwanul ar putea deveni un furnizor de arme pentru democrațiile occidentale, a declarat marți președintele Tsai Ing-wen, care a lăudat capacitatea industriei în proiectarea armelor.

Președintele Tsai Ing-wen a făcut o prioritate din dezvoltarea apărării insulei revendicate de China, în fața unei provocări militare tot mai mari din partea Beijingului, care nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

În timp ce forțele aeriene din Taiwan au beneficiat de investiții, cum ar fi avioanele F-16 noi sau modernizate, marina este următorul obiectiv al președintelui Tsai, cu submarine aflate deja în diferite stadii de fabricație și prin intrarea în serviciu a primei corvete stealth, transmite defense-aerospace.

Noile corvete din clasa Tuo Chiang au fost numite de marina din Taiwan "ucigașul de portavioane" datorită capacității de a transporta și lansa rachete anti-nave. Conform sursei citate acestea pot transporta și rachete antiaeriene Sky Sword.

Președintele Tsai Ing-wen a spus că a fost demarată producția în masă a navelor din clasa Tuo Chiang și alături de noul vas de luptă împotriva minelor vor descuraja atacurile și vor crește capacitatea de cercetare și dezvoltare a Taiwanului.

Dezvoltarea proiectului Tuo Chiang a început în anul 2010. În 2011, a fost aprobat un buget de 853,4 milioane de dolari SUA pentru finanțarea construcției a până la 12 nave. În 2012 a început construcția unui prototip, iar pe 14 martie 2014 a primit botezul sub numele de ROCS Tuo Chiang (PGG-618).

În 2019 au început lucrările pentru prima dintre cele douăsprezece nave cu un deplasament de 600 de tone pentru Paza de Coastă.

Citește și: Taiwanul începe construcția primului submarin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel