Think tank-ul românesc New Strategy Center a organizat o tabără pentru copiii militarilor ucraineni din Transcarpatia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

New Strategy Center a organizat în perioada 16 iulie – 1 august o tabără pentru copiii militarilor ucraineni din Brigada 128 de asalt montan din Transcarpatia. Aceasta unitate a fost angrenată în luptele de apărare din 2022 și a participat la eliberarea localităților din regiunea Harkov, în prezent aflându-se pe front lângă Zaporojie.

25 de copii și 5 însoțitori au plecat din Ujgorod, capitala regiunii Transcarpatia, împreună cu echipa NSC responsabilă de proiect, și timp de 2 săptămâni au vizitat litoralul românesc, Brașovul și zona de munte din Bistrița.

Muzeul de Istorie din Mangalia, cel al Marinei din Constanța, Cetatea Enisala, Aventura Parc din Neptun, Cetatea Brașovului, Dino Park și Cetatea din Râșnov, Biserica Neagră, Cheile Râșnoavei, lacul Colibița, pasul Tihuța i-au impresionat pe oaspeții din Ucraina, majoritatea lor aflându-se pentru prima dată în țara noastră.

Menționăm că printre cei care au participat la această tabără s-au numărat și copiii unor cetățeni ucraineni de etnie română care luptă în prezent pe front.

,,Ne bucurăm că NSC a putut oferi copiilor din regiunea Transcarpatia clipe de bucurie și oportunitatea de a cunoaște România. NSC demarează, astfel, și o serie de proiecte cu caracter umanitar pentru Ucraina, ca semn de solidaritate cu vecinii noștri afectați de război”, a afirmat George Scutaru, Directorul General al New Strategy Center.

Acest proiect umanitar a fost posibil prin suportul generos al companiei Leviatan Design. NSC mulțumește ambasadorului României la Kiev, E.S. Victor Micula, pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului.

NSC este un think tank românesc, finanțat din fonduri private și proiecte internaționale, ce susține valorile spațiului euro-atlantic, apartenența României la NATO și UE, parteneriatul strategic al României  cu SUA și legăturile speciale cu aliații noștri europeni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel