Surse media: Generalul rus Serghei Surovikin nu a fost arestat, dar a fost într-adevăr interogat de mai multe ori de către FSB

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul rus Serghei Surovikin, comandantul-șef al Forțelor Aerospațiale Ruse, nu a fost arestat, în ciuda informaţiilor publicate anterior de The Moscow Times și ale surselor pro-ruse/ucrainene, dar a fost într-adevăr interogat de mai multe ori de către Serviciul Federal de Securitate (FSB) și de procurori, începând cu 25 iunie, cu privire la posibilul său rol în revolta organizată de mercenarii Wagner Group.

Șeful adjunct al grupului de forțe rusești din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a fost reținut în urma rebeliunii eșuate a Grupului Wagner, a relatat ieri ziarul Financial Times, citând trei surse.

Ziarul a susţinut că nu este clar dacă generalul este suspectat că a lucrat cu șeful Wagner, Evgheni Prigojin, sau doar este reținut pentru interogatoriu.

Două surse apropiate de Statul Major General al Armatei Ruse și de FSB au declarat pentru canalul de Telegram IStories că Surovikin a fost doar interogat și apoi lăsat să plece, precizează publicaţia rusă Novaya Gazeta.

Baza, un canal rusesc de Telegram, a contactat-o pe fiica lui Surovikin, care a spus că tatăl ei nu a fost reținut. Potrivit femeii, "nu i s-a întâmplat nimic" lui Surovikin, nu a fost arestat, "toată lumea este acum la locul de muncă". Soția lui Surovikin a refuzat să comenteze zvonurile privind arestarea soțului ei.

La 28 iunie, bloggerul militar rus Vladimir Romanov a relatat că Surovikin se afla într-un centru de detenție din Moscova. Potrivit acestuia, comandantul militar a fost "reţinut" pe 25 iunie. The Moscow Times a confirmat, de asemenea, informația după ce a vorbit cu două surse apropiate Ministerului rus al Apărării.

"Povestea în care a fost implicat nu a fost OK. Pentru autorități. Nu pot spune mai mult", a declarat una dintre surse.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nu poate clarifica situația lui Surovikin. "Vă sfătuiesc să întrebați Ministerul Apărării, este treaba lor", a precizat el.

New York Times a relatat anterior că Surovikin ar fi putut ști despre organizarea rebeliunii lui Prigojin. În plus, oficiali americani anonimi consideră că Prigojin ar fi putut fi ajutat de alți generali ruși.

"Prigojin nu și-ar fi lansat revolta dacă nu ar fi crezut că și alte persoane aflate în poziții importante îi vor veni în ajutor", a scris NYT.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel