Suport pe termen lung oferit de SUA în programul Patriot: Obiectivul e ca România să poată asigura mentenanța prin mijloace proprii

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române

Raytheon Missiles & Defense, una dintre cele patru divizii ale Raytheon Technologies, desfășoară un studiu contractat de România care face din mentenanța pe termen lung o prioritate.

”Principalul nostru obiectiv este ca armata română să poată asigura prin mijloace proprii mentenanța sistemelor sale de apărare”, a declarat Mike Ellison, Director Requirements & Capabilities la Raytheon Missiles & Defense, în cadrul unui inteviu acordat anul trecut și care a fost readus în actualitate de gigantul american.

”Vom încheia un parteneriat pentru mentenanța sistemelor pe care le dețin și vom transmite personalului operator informații despre caracteristicile, cunoștințele și procesele necesare pentru a realiza acest lucru”, a adăugat acesta într-un comunicat al companiei Raytheon Missiles & Defense.

 

”Studiul de susținere pe termen lung pentru Patriot”

 

Denumit ”Studiul de susținere pe termen lung pentru Patriot”, acesta analizează caracteristicile actuale ale industriei românești de apărare și identifică zonele în care țara poate investi pentru a asigura mentenanța propriilor echipamente de apărare. De rezultatele studiului vor beneficia programe românești de apărare prezente și viitoare, așa cum este Patriot, arătând în același timp și ce posibilități poate avea industria la nivel global.

 

Creare de locuri de muncă și autonomie

 

Mentenanța sistemelor critice presupune o perspectivă de creștere și dezvoltare economică pe termen lung. Astfel, pe măsură ce sunt implementate planurile de training și de acordare de suport, vor fi create tot mai multe locuri de muncă la nivel local.

Interacțiunea dintre client și companie nu se încheie odată cu livrarea sistemului. Datorită suportului pe termen lung, relația acestora se extinde la design-ul, producția și mentenanța echipamentelor pe toată durata de viață a sistemului. Această viziune încurajează și susține oportunitățile de colaborare industrială cu companii din România.

Ca țară membră a NATO, România își propune ca în următorii 10 ani să realizeze un plan de investiții pentru modernizarea armatei sale. România este în curs de a deveni un hub regional pentru NATO în zona Mării Negre.

Deși planul de suport este pentru sistemul Patriot, această abordare poate identifica, de asemenea, și alte zone care ar putea fi explorate de alte programe de apărare.

 

Un hub de mentenanță

 

Studiul de suport pe termen lung poate deschide calea către crearea unei unități centrale de mentenanță pentru sistemele de apărare antiaeriene și anti-rachetă.

”Scopul final al unei unități centrale de mentenanță este acela de a avea o locație în țară care să asigure acest tip de servicii. Profitând de modul în care sunt menținute sistemele Patriot și aplicând acest model și la alte programe viitoare, se creează oportunitatea auto-susținerii și a apariției de noi comenzi pentru români”, a mai spus Ellison.

Studiul de suport ”construiește cadrul care să le permită românilor să aibă control deplin și să poată asigura mentenanța pe termen lung a oricărui echipament”, a spus Patrick Griffin, Director de program Patriot pentru România.

Acest lucru ar însemna ca Raytheon Missiles & Defense să lucreze cu România pentru a susține mentenanța sistemelor de apărare și echipamentelor, de la piese hardware sau programe software la managementul comenzilor și al personalului, training și chiar dezvoltare de carieră pentru membrii Forțelor Armate Române.

Posibilitatea construirii unei unități de mentenanță sau orice alt tip de transfer de tehnologie ar însemna un beneficiu semnificativ generat de investiția în apărare, dar și o inițiativă de susținere pe termen lung care contribuie la crearea de noi locuri de muncă, la autonomia serviciilor de mentenanță, ca și la creșterea economiei locale.

În plus, planificarea susținerii pe termen lung pentru Programul Patriot presupune servicii de suport oferite de Raytheon Missiles & Defense sub forma unor workshop-uri locale în care sunt discutate informații, cerințe și recomandări privitoare la sistem. Acest lucru îi permite clientului să ia cele mai bune decizii pentru a-și păstra în timp operativitatea apărării. Studiul analizează caracteristicile, disponibilitatea și accesibilitatea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel