Submarinul care poate distruge muniţia neexplodată de pe fundul apelor, inventat de o studentă de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu

S.I. Catalin / 18 apr 2019 / 09:59

O studentă de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu a inventat un submarin care, comandat de la distanţă, poate distruge muniţia neexplodată de pe fundul apelor. 


Ana Maria a început să se gândească la acest proiect încă din anul al doilea de facultate, ca să-l prezinte în această vară la Lucrarea de Licenţă. Pregătirile au durat un an, iar în patru luni a reuşit să construiască dispozitivul şi să-l lanseze pe apă, potrivit Observator.tv.

,,El a fost proiectat normal pentru 15 metri, a răspuns cu succes la testarea într-un bazin de doi metri şi practic este o propulsare a acestei idei de a crea ceva care să vină în sprijinul structurilor militare şi personalului'', a precizat Ana Maria.

Practic, prin intermediul camerei cu infraroşu, aşezată în partea din faţă a dispozitivului, se face o transmisie live.

Operatorul îl poate ghida şi poate observa dacă pe fundul cursului de apă sunt eventuale muniţii neexplodate şi, de asemenea, are capacitatea de a le distruge.

,,Mă gândesc ca pe viitor să-i adaug mult mai multe specificaţii şi caracteristici care să-l facă mult mai util şi în domenii un pic mai dificile'', a mai spus studenta de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu.

Nu este singurul geniu din facultatea ei. Unul dintre colegi a construit un avion fără pilot, care decolează ca o dronă, e dotat cu cameră video şi poate scana orice în cadrul misiunilor de cercetare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy