Submarinul americani USS Vermont din clasa Virginia a trecut prima etapă de testare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai nou submarin american USS Vermont (SSN 792), din clasa Virginia, a îndeplinit cu succes prima etapă de testare la care a fost supus, a anunțat Compania General Dynamics Electric Boat (GDEB).

Anunțul a fost făcut chiar de către compania însărcinată să construiască clasa de submarine Virginia. La 15 martie, submarinul USS Vermont a fost lansat la apă pentru a efectua prima etapă de testare, revenind pe 18 martie la punctul de unde a fost lansat.

În cadrul primei etape de testare a fost verificat sistemul de propulsie al submarinului, dar şi capacitatea acestuia de a stat în imersiune.

Submarinul USS Vermont este a 19-a navă a clasei Virginia și primul dintre cele zece submarine Block IV din clasa Virginia. Construcția submarinului a început în anul 2014. Acesta a fost construit pentru a se putea scufunda la mare adâncime şi pentru a putea fi folosit în misiuni de luptă antisubmarin. Poate fi folosit și pentru misiuni de culegere de informații, supraveghere și recunoaștere, potrivit Naval-Technology.

USS Delaware (SSN-791), care este al 18- lea submarin al clasei Virginia, a fost predat Marinei SUA în 2019.

Anul trecut, Forțele navale ale Statelor Unite au atribuit un contract de 22 de miliarde de dolari companiei General Dynamics Electric Boat pentru fabricarea a nouă submarine de atac de tip Virginia Block V, reprezentând cel mai scump contract încheiat vreodată de către Marina americană pentru achiziția de nave de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel