Submarinul americani USS Vermont din clasa Virginia a trecut prima etapă de testare

S.I. Catalin / 23 Martie 2020 / 16:13

Cel mai nou submarin american USS Vermont (SSN 792), din clasa Virginia, a îndeplinit cu succes prima etapă de testare la care a fost supus, a anunțat Compania General Dynamics Electric Boat (GDEB).

Anunțul a fost făcut chiar de către compania însărcinată să construiască clasa de submarine Virginia. La 15 martie, submarinul USS Vermont a fost lansat la apă pentru a efectua prima etapă de testare, revenind pe 18 martie la punctul de unde a fost lansat.

În cadrul primei etape de testare a fost verificat sistemul de propulsie al submarinului, dar şi capacitatea acestuia de a stat în imersiune.

Submarinul USS Vermont este a 19-a navă a clasei Virginia și primul dintre cele zece submarine Block IV din clasa Virginia. Construcția submarinului a început în anul 2014. Acesta a fost construit pentru a se putea scufunda la mare adâncime şi pentru a putea fi folosit în misiuni de luptă antisubmarin. Poate fi folosit și pentru misiuni de culegere de informații, supraveghere și recunoaștere, potrivit Naval-Technology.

USS Delaware (SSN-791), care este al 18- lea submarin al clasei Virginia, a fost predat Marinei SUA în 2019.

Anul trecut, Forțele navale ale Statelor Unite au atribuit un contract de 22 de miliarde de dolari companiei General Dynamics Electric Boat pentru fabricarea a nouă submarine de atac de tip Virginia Block V, reprezentând cel mai scump contract încheiat vreodată de către Marina americană pentru achiziția de nave de război.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy